Cecilie Roed Schultz (Ø) er rystet. Det gav hun udtryk for i et læserbrev i går eftermiddag på AVISEN.nu. Læserbrevet har sidenhen vakt stor debat. Socialdemokratiets Gruppeformand, Søren Larsen, forstår ikke kritikken, Dansk Folkepartis Susanne Eilersen vil tage Cecilies bekymringer alvorligt, imens Venstres Peder Tind mener, at arbejdspresset på den tidligere borgmester var for stort – “det skabte flaskehalse,” siger han. Han vil desuden ikke sige noget konkluderende, før advokatundersøgelsen af Borgmester-sagen er afsluttet. 

Læs også:

»Jeg er bekymret for, om de formelle fora, hvor informationerne skal deles og beslutningerne tages, ikke har fået mulighed for at handle på tilstrækkeligt oplyste grundlag,« skrev Cecilie Roed Schultz blandet andet. Og den bekymring vil viceborgmester Susanne Eilersen (O) imødekomme:

»Vi skal tage alle bekymringer alvorligt. Vi vil i den kommende tid gennemgå vores processer og se på, hvordan vores udvalgsarbejde fungerer. Jeg er glad for, at borgmester Steen Wrist har sagt, at ingen dagsorden går igennem ham, de tilgår udvalgene, og har vi bekymringer, så kan vi komme til ham og ikke den anden vej rundt. Jeg håber også, at det er sådan, det har foregået tidligere, men den diskussion skal vi have i Økonomiudvalget nu,« siger Susanne Eilersen og fortsætter:

Susanne Eilersen (O)

»I forhold til advokatundersøgelsen og advokatfirmaet, så skal vi lige vente lidt. De er i gang med en undersøgelse, og skal ikke bare igang med flere lige nu. En advokat har et højt salær, og inden vi når til at bruge eksterne advokater, så skal vi først gå en runde internt sammen med borgmester Steen Wrist, hvis den analyse så viser behov for yderligere undersøgelser, så gør vi det.«

Hvad siger du til frygten for, at tallene ikke passer? 

»Jeg har selv lige været til formøde i Sundhedsudvalget, og her har jeg bedt om, at vi sætter alle budgetpunkter op, og gennemgår dem grundigt, og samtidig fortsætter med budgetopfølgningerne, sådan må det være. Vi skal et spadestik dybere – og det kommer vi ved at følge op igen og igen,« svarer Eilersen.

Søren Larsen (A) Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen.

Gruppeformand for Socialdemokratiet i Fredericia, Søren Larsen, forstår ikke kritikken

»Jeg er uforstående overfor kritikken. Jeg deler ikke hendes opfattelse, men jeg vil naturligvis gerne have hende til at uddybe det yderligere. Jeg tænker derfor i første omgang, at hun skal være mere konkret. I forhold til budgetimplementeringer, så er jeg sikker på, at vores folk kan forklare eventuelle spørgsmål. Jeg er overbevist om, at der ligger en god forklaring,« siger Søren Larsen til AVISEN.nu

Peder Tind (V) Foto: AVISEN

Tind: Jeg tror ikke, at der er foregået noget fordækt. Dog var der mange flaskehalse under Jacob Bjerregaard

Venstres Gruppeformand Peder Tind tager Cecilie Roed Schultzs bekymring til efterretning, men han understreger, at han ikke sidder med de informationer, som hun sidder med.

»Vi kan ikke kommentere på den aktuelle advokatundersøgelse, men i Venstre går vi naturligvis ind for, at alt hvad der skal belyses bliver belyst. Jeg tror ikke, at der er foregået noget fordækt, men jeg har haft et indtryk af en tidligere borgmester, der havde for travlt og var med i for mange beslutninger. Der er der sådan set ikke noget forkert i, men det har været en flaskehals ved flere lejligheder. Processer er derfor blevet langsommere undervejs. Et eksempel kunne være ejendomsanalysen, som vi har bestilt, men der er ikke kommet noget endnu,« sider Tind og fortsætter:

»Jeg sidder som sagt ikke med Cecilies oplysniger, men hun har lavet en analyse og givet sin opfattelse af tingenes tilstand. Hun er skuffet, rystet og vred, det kan jeg læse, men jeg vil vente med at kommentere på noget, til vi har et samlet overblik. Hun kommer med mange refleksioner og tænker tilbage på hendes politiske politiske virke, hvilket jeg anerkender, men Venstre vil først sige noget, når vi har indholdet af rapporten.«

»Det kan være alvorligt at kalde det fordækt på nuværende tidspunkt, for vi ved ikke meget endnu. Vi hører delvise konklusioner og kan have fornemmelser, men vi skal have det hele billede, før vi kan sige noget,« slutter Peder Tind (V).

Følg
Notikation om
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jjpedersen)
1 måned siden

Søren Larsen forstår ikke kritikken. Det er vist ikke det eneste han ikke forstår?

Karen Møberg
Karen Møberg
1 måned siden

Hvordan kan byrådspolitiker mene, at Jacob Bjerregaard har haft for meget som Borgmester? Jacob Bjerregaard har simpelthen ikke kunnet få nok af udvalgsposter, da det gav ekstra i lønningsposen. Hvorfor skulle han også have andre ambitioner end politikerne generelt har?

Ove Nygaard
Ove Nygaard
1 måned siden
Svar til  Karen Møberg

Jeg forstår heller ikke udtalelsen om den overbebyrdede borgmester, udover at man ikke kunne undgå at bemærke, at han var her, der og allevegne, når der var “ en snor, der skulle klippes, eller en tale, der skulle holdes”. Men det var min opfattelse, at det var noget, han gerne selv ville, men det kan naturligvis blive for meget. Nå, jeg stemte ikke på S og derfor ikke på Jacob Bjerregaard, men derfor kan jeg da godt rent menneskeligt beklage det nuværende “efterspil”, som heller ikke er en historie, der giver Fredericia en pæn omtale. Det er desværre næsten som sidste gang, vi måtte holde lav profil med, at vi kom fra Fredericia, når vi mødte folk ude i landet. Lad os håbe, at luften igen må blive renset, så vi kan trække vejret frit igen. Og at “der ikke er noget, der er fejet ind inder gulvtæppet”!

Ove Nygaard
Ove Nygaard
1 måned siden
Svar til  Ove Nygaard

“under gulvtæppet “ skulle der stå.

Karen Møberg
Karen Møberg
1 måned siden
Svar til  Ove Nygaard

I efteråret 2019 var min mand er jeg en tur til Madrid med et rejseselskab. En dag kom jeg til at snakke med en af gæsterne, og da han hørte, hvor vi kom fra, tog han sig til hovedet og sagde, hvem har stemt på den Borgermester, som I har, han havde på et tidspunkt undervist ham, og var ganske rystet over hans adfærd, og jeg må, sige at det var bestemt ikke opløftende ord, han kunne sige om ham, men intet overraskede, da jeg har oplevet meget i de 12 år med Jacob Bjerregaard, hvor jeg har været frivillig bisidder i Fredericia Kommune.

Jesper
Jesper (@jordhulgmail-com)
1 måned siden
Svar til  Karen Møberg

Og jeg kender en der underviste Jakob Ellemann da han var soldat… Jeg skal undlade at fortælle hvad han ville have skrevet i Jakobs standpunktsbog 😂

Karen Møberg
Karen Møberg
1 måned siden
Svar til  Jesper

Det vil da ikke overaske mig, hvad der kunne stå i Jacobs standpunktsbog, når man ser, hvor det bærer hen med venstre i dag.

Brian Magnussen
Brian Magnussen
1 måned siden

Der har været de sidste to valg i streg hvor jeg overvejede at destruere mit valgkort, Det er ikke mig der er noget galt med, Jeg har kun manglet et formål med at stemme. Det er lidt som at skulle være tvunget til at støtte enten Hells Angels eller Bandidos med diverse vedhæng. Eller det kan siges sådan, Det er som at tage stilling til hvem du helst vil vælge til at #***** dig i R***n.