Forside Fredericia Borgmester lytter til demonstranter: Håber på ændringer i lovgivningen

Borgmester lytter til demonstranter: Håber på ændringer i lovgivningen

DEL
Jacob Bjerregaard
Foto: Patrick Andersen, Fredericia Avisen

Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, holdte i går i forbindelse med ‘Aktion Systemets ofre Jylland’ holdte demonstration foran Fredericia Rådhus, en tale, hvor han fortalte, at han håber på ændringer i lovgivningen omkring førtidspension.

Aktion Systemets ofre Jylland vil have lovgivningen ændret omkring førtidspension. Her vil aktionsgruppen have en lang række borgmestrer til at lægge pres på ministren for at få ændret lovgivningen inden for området.

Jacob Bjerregaard fortalte under sin tale, at han medgiver, at der skal ændringer til inden for førtidspensionen og dermed gav han demonstranterne ret i deres pointe.

Fredericia Avisen bringer her et uddrag af Jacob Bjerregaards tale foran de omkring 75 fremmødte demonstranter:

– I byrådet sætter vi stor pris på offentlig debat og dialog og folk, der engagerer sig i samfundet. Lad os sige det som det, og det er for min egen regning: At der er et massivt pres vores velfærdssamfund i disse år. Vi oplever meget stram økonomisk styring fra Christiansborg og det forventes, at vi som kommune skal håndtere stigende udgifter. Demografien betyder, at vi har brug for mange millioner mere hvert eneste år til at klare de udgifter, der er. Jeg oplever også, at de penge, som vi vil bruge på vores svageste, for nogens vedkommende, er øremærket til skattelettelser. Det er selvfølgelig en udfordring, for hvis man droppede det, så kunne vi få råd til at levere en langt bedre velfærd.

– Jeg har meldt meget klart ud, hvor jeg står i den her debat, det tror jeg ikke vi er helt enige om i Fredericia byråd, men jeg mener, at vi er nødt til at få ændret den gældende lov, der er omkring førtidspensionen. Når det kommer til afklaring af at få en førtidspension, så er der for mange eksempler på, at sagerne trækker ud i årevis grundet reglerne. Problemet er, at det slider på de berørte borgere, men også på de involverede medarbejdere.

Jacob Bjerregaard håber på ændringer

– Vi skal bruge vores ressourcer bedst muligt. Vi ved, at vi for langt de fleste af vores borgere handler det om muligheden for at få en uddannelse eller et arbejde, men vi må også erkende, at der opstår situationer, hvor udsigten til at blive selvforsorgende ikke er til stede. Her synes jeg, at det er vigtigt at sende et signal om at vi skal have hurtigere afklaring. Jeg ønsker, at staten giver os et større råderum ude i kommunerne. Jeg ønsker også, at man laver en mulighed til at give en midlertidig pension. Det vil kunne skabe ro og mulighed for senere at kunne vende tilbage til arbejdsmarkedet

– Jeg har noteret mig, at ministeren på området har fremrykket evalueringen af lovgivningen om førtidspensionen. Jeg håber, at det kommer til at gå stærkt, og at der kommer nogle ændringer, der gør, at der bliver plads til mere individuel vurdering.

– Vi har i Fredericia afsat ressourcer til at minimere ventetiden. Vi vil gøre hvad vi kan for at sikre en hurtigere sagsbehandling. Byrådet har også investeret i et mere rummeligt arbejdsmarked.

DEL