Dagens update med Borgmester Jacob Bjerregaard omhandler primært beslutningen fra hans udvalg i KL om at tillade genåbninger af de kommunale genbrugsstationer. Men bare fordi der er åbnet, så betyder det ikke at man skal sætte forholdsreglerne over styr. Tværtimod, slår Borgmesteren fast. 

Kort efter Mette Frederiksens pressemøde fangede Fredericia AVISEN byens borgmester på telefonen til en status. “Der er jo tale om håb. Et håb for en lysere fremtid”, opsummerer han, inden snakken falder på genbrugspladsernes åbning – noget der meget passende kan ses som et håb om, at der kan åbnes stille og roligt op for Danmark.

“Ja, det er et udtryk for håb, som jeg også sagde på TV den anden dag på News. Det er det første lille håb om en kontrolleret genåbning af vores samfund”, fortæller Borgmesteren.

“Vi åbner i Erritsø, hvor vi forventer at det tager klart det meste. Genbrugspladsen på Industrivej åbner ikke i første omgang. Den er simpelthen for lille, og man står for tæt. Der er vurderet fra forvaltningen, at den ikke skal åbnes endnu, for hvis der kommer for mange på én gang, så kommer folk for tæt op ad hinanden. Den skal også bygges om. Så kan man komme af med haveaffald ude på deponiet på Vejlbyvej. Det er der mange der vil have, så det kan man bare køre derud med”, forklarer Bjerregaard.

Hvordan med personale og trafik?

“Der kommer til at være pænt besat med dygtige medarbejdere begge steder, og vi kommer til at have folk der også regulerer hvor mange der må være inde af gangen. Der vil jeg også sige, at hvis man lige kan vente til onsdag, torsdag eller hen i påsken, så skal man gøre det”, svarer Bjerregaard.

Nu skal alle ikke komme i morgen, det vil jeg kraftigt appellere til. Man skal sprede det ud hen over de kommende uger

Jacob Bjerregaard, Borgmester i Fredericia Kommune

“Hvis vi tager det stille og roligt på de to pladser, så skal der nok være plads nok til os alle”, slår Borgmesteren fast.

Statsministerens udmelding, hvordan ser du på den?

“Jeg tror på, at vi alle har ændret fundamentalt på vores adfærd de sidste 14 dage. Det betyder blandt andet for mig selv, at jeg borset fra min familie har holdt mig på afstand af alle andre mennesker. Det tror jeg jo at langt de fleste har gjort. Det i sig selv har den klart største effekt. Den klart største effekt er, at vi stort set alle sammen har ændret vores adfærd de sidste 14 dage. Det er bare vigtigt, at vi fortsætter med det. Det er også hvad jeg hører Statsministeren sige, at nøglen til at vi gradvist kan åbne Danmark er, at vi alle sammen er meget opmærksomme på vores egen adfærd i den kommende tid”, svarer Bjerregaard og fortsætter:

“Det tror jeg også vi er. Jeg tror også at det er derfor, at beslutningen om at åbne genbrugspladserne kommer nu. For vi er et andet sted end vi var for 14 dage siden. Vi har forstået, at vi har et meget stort hensyn at tage når det handler om at holde afstand og god hygiejne. Der har vi alle sammen fået en adfærd vi ikke havde for fjorten dage siden. Den skal vi holde fast i”.

Hvad er status ellers? Er der Corona på plejehjem eller andre ting man skal forholde sig til?

“Jeg må sige, at vi, i forhold til den meget kritiske situation, har meget godt styr på det i Fredericia. Vores dygtige medarbejdere leverer. Det at fredericianerne i den grad også har taget samfundssindet til sig er også medvirkende til, at vi er kommet godt igennem krisen indtil videre. Det er bare vigtigt, at vi fortsætter med det. Det er en klar appel om at vi fortsætter det vi har gang i her i Fredericia med at tage hensyn og holde afstand”, svarer han.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
7 måneder siden

Godt så …. kommer kommunen så ud og henter extra storskrald ved os der er handicappede 😨 jeg kan da ikke ligge og køre til Erritsø på en 3 hjulet elscooter med alt mit pap og træ osv 😨