Borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, har modtaget en overskudsvaccine kort efter årsskiftet. Det er en beslutning han nu fortryder og lægger sig fladt ned og beklager offentligt.

– Jeg har behov for at fortælle, at jeg omkring årsskiftet har udvist usædvanlig dårlig dømmekraft og lavet den indiskutable fejl at lade mig vaccinere mod Covid19. Det skete på et tidspunkt og i en situation, hvor det ikke forekom mig forkert. Men i dag er det tydeligt for mig, at det var en forkert beslutning, og at jeg skulle have sagt nej tak, da jeg blev tilbudt en overskuds-vaccine, skriver Lundfryd på sin Facebook-side.

På tidspunktet for vaccinationen af Lundsfryd var der dels en fejlberegning af mængden i hætteglassene og dels en anden prioritering af hvem der skulle vaccineres hvornår.

– Der er flere forklaringer på min fejl – men ingen af dem skal tjene som undskyldning blot give et billede af situationen omkring årsskiftet. Der var tale om en vaccine, der ellers ville gå tabt. På daværende tidspunkt mente man, at der var 5-6 vacciner i et hætteglas, og havde indkaldt borgere og personale efter dette antal. Det viste sig imidlertid, at der var 6-7 vacciner i hvert hætteglas. Derfor var der overskydende doser, som skulle anvendes indenfor 15 min. efter de blev trukket op, siger Johannes Lundsfryd og fortsætter:

– Jeg fik en af disse overskydende vacciner. I dag indkaldes ekstra borgere og personale, og der er udarbejdet ringe-lister, så intet går tabt. Jeg har på intet tidpunkt selv bedt om at komme foran i vaccine-køen, men sundhedsberedskabet vurderede på det tidspunkt, at folk i samfundskritiske funktioner skulle vaccines som nogle af de første. Det er som bekendt siden ændret af Sundhedsstyrelsen.

Det er de nye retningslinjer og procedurer der har fået Johannes Lundfryd til at genoverveje hele situationen – og fået ham til at fortryde.

– I forbindelse med de aktuelle regler og procedurer for vaccinationsindsatsen her i Danmark har jeg måttet vurdere min beslutning dengang som forkert. Jeg havde kun meget kort tid til at træffe min beslutning og ville i dag have gjort anderledes. Jeg udviste i situationen dårlig dømmekraft, og det beklager jeg meget. At være folkevalgt politiker og borgmester er et tillidshverv. Mit princip har altid været, at man som sådan aldrig bør stå forrest i køen. Det princip har jeg brudt, og det er jeg oprigtigt talt flov.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Ove Nygaard
Ove Nygaard
18:58 - 27. februar 2021 18:58

Det er en udfordring at være borgmester i de to Lillebæltkommuner, hvor ens dømmekraft åbenbart udfordres maksimalt, når man pludseligt tilfældigvis placeres “først i køen”! Nå, Middelfarts borgmester beklager sin “forseelse” og “lægger sig fladt ned” og undskylder, at han har vist dårlig dømmekraft. Og så er den vel ikke længere.? Eller er den? I Fredericia afventer man afslutningen af en længere undersøgelse af en sag, der vel også er noget med “at springe over sin plads i køen”, og her har vi ikke set nogen beklagelse fra de(n) impliceredes side, men en afslutning på den for skatteyderne dyre undersøgelse forventes i marts (2021). Og så er den vel ikke længere? Eller er den?