Vi skal tage hånd om hinanden – og passe særligt godt på de ældre og særligt udsatte. Det er et fælles ansvar for hele Fredericia.

Antallet af danskere smittet med Covid-19/Corona-virus er steget kraftigt de seneste dage. Fredericia Kommune skærper nu tiltagene for at inddæmme smitten og forhindre ny spredning.

”Vi er i en ekstraordinær situation og det kræver ekstraordinære handlinger. Det vi som samfund betragtede som normalt i går, er vi nødt til at se anderledes på i morgen, siger borgmester Jacob Bjerregaard og fortsætter:

”Jeg vil gerne rette en stor appel til hele Fredericia, vores virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer og borgere om, at vi alle tager et fælles ansvar på os for at inddæmme smitten. Min opfordring skal lyde; udskyd alt, hvad udskydes kan, så vi undgår arrangementer, hvor smitten kan spredes. Vi har et fælles ansvar for vores ældre og udsatte borgere, og vi skal gå forrest med de nødvendige tiltag for at inddæmme smitten”.

Kommunen aflyser alle ikke nødvendige arrangementer

Byrådet følger situationen tæt og fik mandag aften en opdatering på spredningen af Covid-19. Allerede tirsdag blev nye forebyggende tiltag sat i gang. Arrangementer aflyses, der indføres besøgsrestriktioner på flere kommunale institutioner, der er oprettet en Corona-hotline og udvekslingsbesøg samt studieture for skoleklasser er aflyst.

Flere tiltag vil ifølge borgmester Jacob Bjerregaard blive taget i brug i den kommende tid: ”Vi har bedt vores organisation om at aflyse eller udskyde alle kommunale arrangementer i indtil videre resten af marts måned. Der vil være skolefester, kulturelle arrangementer, foredrag og personalemøder, som bliver aflyst, og vi er i byrådet klar til at tage flere værktøjer i brug. Vi følger situationen tæt og vurderer dag for dag. Vi vil gerne sende en klar opfordring til alle i Fredericia om at bakke op om situationen. Aflys og udskud alt, hvad der er muligt. Det gælder erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, organisationer og foreninger.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Direktøren for Business Fredericia bakker op om kommunens opfordring:

”Vi tager spredningen af Corona meget alvorligt. Smitten har stor betydning for både borgerne i kommunen men også for byens erhvervsliv, hvor en øget smittespredning også rammer omsætningen. Mange virksomheder har allerede taget forebyggende tiltag i brug, og vi bakker fuldt op om kommunens appel til at iværksætte yderligere foranstaltninger. Det er et fælles ansvar, vi har i Fredericia”, siger Kristian Bendix Dreier.

Krydstogt og turisme

Fredericia Kommune står overfor en særlig sikkerhedsmæssig udfordring med udsigten til de mange anløb i 2020. Sæsonens første krydstogtskib er planlagt til den 28. marts. Borgmester Jacob Bjerregaard har en klar melding til fredericianerne: ”Jeg forventer aflysninger og ændringer i forhold til krydstogt og turisme i den kommende tid. Som øverste politiske ansvarlig vil jeg have en klokkeklar vurdering fra de nationale myndigheder på den risiko, Fredericia står med ved at byde velkommen til krydstogtgæster i de næste måneder. Hvis der er bare den allermindste risiko for smitte, skal vi aflyse eller udskyde krydstogtsgæsternes adgang til Fredericia, indtil vi er ovre denne alvorlige krise”.

Råd og organisationer bakker op

Blandt Fredericias mange frivillige aktører er der stor opbakning til kommunens nyeste tiltag. Seniorrådet, Frivilligcenter og Ældresagen bakker op om appellen til at udskyde arrangementer, så der særligt kan tages hånd om kommunens ældre medborgere og personer med nedsat immunforsvar.

”Det er en opfordring, vi bakker fuldt og helt op om. Det er en nødvendighed, at vi tager denne form for foranstaltninger, så vi ikke risikerer, at sundhedsvæsnet bliver overbelastet. Det er især de ældre og sårbare, der er udsat, og kan vi forebygge smitte ved at udsætte vores arrangementer, så opfordrer vi til, at man følger anbefalingen”, siger Flemming Larsen, formand for Seniorrådet.

Frivilligcenter Fredericia bakker også fuldt op om beslutningen om at aflyse større arrangementer.

”Vi har aflyst vores generalforsamling, og det er der også flere af vores brugere, der har gjort. Det gør vi af respekt for de sårbare borgere i vores samfund, så vi ikke er med til at bringe en eventuel smitte videre”, siger Louis Lindholm, leder af Frivilligcenter Fredericia.

Også Ældre Sagen har allerede taget opfordringen til sig.

“Vi følger anbefalingerne fra offentlige myndigheder, og vi udskyder derfor vores årsmøde her i Fredericia. Vi er ved at gennemgå alle vores arrangementer og aktiviteter og aflyser eller udskyder alle de arrangementer, der er nødvendigt”, sige Niels Hother Jakobsen, formand for Ældre Sagen Fredericia.  Mere info kan findes på fredericia.dk, hvor aflysninger vedrørende arrangementer opdateres fra onsdag den 11. marts 2020

Følg
Notikation om
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
7 måneder siden

Udskyd alle turistskibe penge er ikke alt håber du lytter til borgerne

Kurt Østrup Sørensen
Kurt Østrup Sørensen
7 måneder siden

Med den appel borgmesteren kommer med her, kan der jo heller ikke være tvivl om, at alle krydstogtsskibe, indtil videre, skal aflyses, da der herfra vil være stor risiko for smitte.
Når og hvis borgere, institutioner, foreninger med flere følger appellen, kan det jo ikke være rigtigt, at man godt kan tage imod disse skibe.

Anonnym
Anonnym
7 måneder siden

Men noget jeg ikke forstår …er at jeg igår kørte forbi svømmehallen og sports hallen over for messe centeret …og på messecenterets lystavle kunne man se at næste messe er udskudt … samtidig var den kæmpe p-plad på den anden side af vejen bare næsten fyldt op med biler …af folk der bare ikke kan undvære sport eller hvad ? Det er godt nok mange mennesker samlet et sted . . jeg er selvfølgelig ikke specialist i Corona ..😊 jeg undrede mig bare over om det var fornuftigt at så mange var samlet derude 😊

Annika stenmann
Annika stenmann
7 måneder siden

Tøjhuset i Fredericia har ikke tænkt sig, at aflyse deres koncerter da der ikke vil være over 1000 mennesker.
Vi har billetter til Annika Aakjær i morgen torsdag den 12.03 og har skrevet en mail til Tøjhuset for at høre hvordan de forholder sig. De går efter det anbefalede med 1000 perdoner og de anbefalinger der er skevet. Jeg skrev at selv diskoteker begynder og lukke ned. Jeg spørger om der er mulighed for at komme af med vores billetter, da det er en udsolgt koncert og man vil stå tæt og vi har en kræft syg søn. Det har jeg ikke fået svar på.

Mette
Mette
7 måneder siden

Men anbefalingen er nu Max 100 personer tæt samlet . Burde man ikke følge anbefalingen