Borgmester Jacob Bjerregaard glæder sig over udsigten til flere arbejdspladser i almindelighed, men i særdeleshed over, at Fredericia Kommune fortsætter rejsen som foregangskommune på den grønne omstilling med nyheden om det kommende emballagemekka i Fredericia.

Tidligere i dag blev det klart, at den erhvervsdrivende fond Global Material & Asset Fond har store ambitioner om at erobre det europæiske marked med deres sporingsteknologi inden for emballagegenbrug, når et genanvendelsesanlæg placeres i Fredericia.

Læs også: ADP: Det er en stor dag for hele Fredericia

Hos Fredericias Borgmester Jacob Bjerregaard vækker nyheden begejstring og glæde

“Jeg har fulgt projektet tæt, og naturligvis gjort, hvad jeg kunne bidrage med i den forbindelse. Jeg synes, at det er spændende, at det skaber arbejdspladser i Fredericia, men også, at vi igen viser, at vi vil være en grøn foregangskommune, både med vores store energiklynge, men også på affaldsområdet, som vi er dygtige på. Vi har allerede fået et godt brand i Danmark, når man ser på os indenfor dette område”, lyder det fra Borgmesteren, der uddyber:

“Jeg vil faktisk sige, at mange vælger os, fordi vi har det gode brand. Vi skal fortsætte med at være en af Danmarks dygtigste kommune på den grønne omstilling. Jeg er samtidig virkelig stolt af, at vi har en progressiv havn, der kan løfte de store udfordringer, som samfundet står overfor. Det her ligger også i god tråd med Taulov Dryports arbejde med at bringe mere gods på havet, som igen reducerer CO2-forbruget. Det er godt, at vi nu får gjort noget ved forbruget og den cirkulære økonomi, når det handler om plastik. Det viser desuden, at moderne virksomheder er grønne, og jeg er stolt over, at vi i Fredericia og hos ADP A/S er ved at lave den transformation i et marked, hvor det går rigtig stærkt.”

Fredericia var i mange år kendt som skorstenenes by, hvad siger denne nyhed dig?

“Hvis man ser på Danmarkshistorien de sidste par årtier, og det næste årti frem, så vil Fredericia stå som en af de kommuner, der har gennemgået den største forvandling fra en tung industri og forurening til følge til at blive en grøn foregangskommune, og via denne nye position også en by, der tiltrækker arbejdspladser og investeringer, hvilket der er alt god grund til at være stolt over,” slutter Borgmester Jacob Bjerregaard.

Leave a Reply