En ny udligningsreform betyder, at Fredericia får tilført et større millionbeløb til kommunekassen. Det vækker glæde hos Borgmester Jacob Bjerregaard, der dog påpeger, at det også er nødvendigt at finde en aftale om forhøjelse af servicerammen.

“Jeg synes det er rart, at man nu endelig har fået landet den her nye udligningsreform. Det har der været arbejdet på i flere år. Jeg har frygtet, at det ligesom tidligere ville falde til jorden”, fortæller Borgmester Jacob Bjerregaard i et interview til Fredericia AVISEN.

“Jeg er glad for at der er kommet en vished og en sikkerhed ind for kommunernes økonomi for de kommende år. Når vi skal planlægge årene frem, så er det rart at kende rammerne”, slår Bjerregaard fast.

En bred aftale med et tæt S-V-samarbejde. Hvad betyder det ude i kommunerne?

“Alle der kender mig ved, at jeg tror på brede forlig. Det giver bare en anden sikkerhed for både borgere medarbejdere og alle i systemet. Derfor er jeg også glad for, at vi helt fra øverste hold får en bred løsning på det her spørgsnål, for det er med ti alt skabe ro til de rammer vi har de kommende år”, svarer Borgmesteren.

“Selvfølgelig vil jeg gerne, at vi var landet på det oprindelige udspil, men politik er politik – og nu er vi landet her på 32 millioner, så tager vi det”, fortsætter han.

Hvad skal pengene bruges på? Der er ikke åbnet for et større serviceloft endnu?

“Man kan sige, som jeg nok skulle have startet med at sige, at vi har en bundsolid økonomi. Vi har ikke indregnet at nu skulle der komme en reform, der gav os et provenu for at vi kan klare os. Der har byrådet gennem flere år ført en god politik. Det her giver ekstra muligheder”, siger Bjerregaard og fortsætter:

“Det er klart, at det skal ses op imod de rammer der er. Hvor meget må vi bruge på velfærd i 2021? Det svar kender vi allerede i juni måned. Det er klart, at jeg håber vi får lov til at bruge nogle flere penge på velfærden. Vi har en række vigtige opgaver når det handler om vores børn, ældre og udsatte grupper”.

“Så håber jeg at vi også får lov at investere på anlæg, det synes jeg også er vigtigt. Vi kan lave nogle af de her investeringer der kan være med til at forbedre driften. Det er noget af det vi allerede arbejder med i år, hvor det er givet frit”, supplerer han.

En del af midlerne kommer fordi på grund af socialt udsatte områder og ledighedstal. Er målet ikke at gøre sig fri af dem?

“Man kan sige, hvis man ser over tid og går 10 år frem, så vil jeg håbe og tro, at Fredericia er et sted hvor vi har fået uddannet befolkningen endnu mere, fået flere udsatt i beskæftigelse og på den måde sikret en større social lighed. Det vil så gøre, at vi får en mindre udligning”, svarer Jacob og fortsætter: 

“Så det er ikke et mål i sig selv at få flere penge, det er et mål at arbejde med befolkningen så den bliver sundere og raskere – og at folk er i stand til at skabe et bedre liv”.

“Det som det her handler om er at skabe mere lighed og bedre forhold for alle. Derfor er det her en god ide. For nogle steder mangler der bare midler til at skabe et bedre liv – så med det her kan vi i sidste ende skabe et mere retfærdigt samfund”, lyder det afslutningsvist fra Borgmesteren.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer