2020 er for mange nok beskrevet som “Det Herrens år”, året hvor alt gik skævt. Borgmester i Middelfart, Johannes Lundsfryd er nok enig langt hen ad vejen, men på årets sidste dag skete det bedste i 2020 for Middelfart: Vaccinen kom til byen. Det vækker stor glæde og optimisme hos Borgmesteren.

“Det endte med, at 2020 blev et godt år”, siger Lundfryd til AVISEN og fortsætter: “Eller, det sluttede i hvert fald rigtig godt. Vi er i talende stund i gang med at vaccinere beboere og personale på to plejehjem i Middelfart”.

“Det er sådan, at vaccinationen sker både af beboerne og det personale der er på arbejde på de to plejehjem. Det er det vi har vacciner til lige nu. Men vi forventer at modtage flere vacciner allerede i næste uge, hvor vi fortsætter med de to næste plejehjem på listen. Det er sådan at man i Region Syddanmark har valgt at tage dem i rækkefølge efter størrelse, så det er fremgangsmåden”, forklarer Johannes Lundsfryd.

Vaccinerne er ankommet til Middelfart

Borgmesteren var selv til stede, da de første vacciner ankom til Middelfart – og det var et meget rørende øjeblik, fortæller han.

“Det har været meget meget glædeligt. Det var næsten helt bevægende at se de første beboere stille op og få vaccinen. De har været i en situation hvor de har været en af de mest sårbare grupper, spm vi har passet på. Nu he de fået den første, den næste kommer om 3 uger. I løbet af få uger kan de ikke blive smittet længere. Det er et gigantisk fremskridt. Det er imponerende at vi som menneskelighed kan klare det her på så kort tid. Det er en kraftpræstation af videnskaben. Det må man tage hatten af for”, siger Johannes Lundsfryd, Borgmester i Middelfart.

“Der kom to kasser til Skovgaard plejehjem her til morgen. De fylder ikke meget, men effekten af dem er enorm. Det gør at vi kan genåbne samfundet når vi kommer ind i det nye år. Det er ret epokegørende. Vi har været og er stadig hjemme. Hjemmeundervisning, hjemmearbejde, lukkede butikker, folk der har mistet jobs, ingen koncerter. Det er meget indgribende ting der er sket i 2020. Det her er første skridt i retningen af en normalisering. Der er lang vej endnu, men vi er på vej”, fortsætter han.

Johannes Lundsfryd Jensen (Foto: Middelfart Kommune)

Selv den længste rejse starter med det første skridt

“Det giver en fin sløjfe på 2020. Vi er stadig i en situaiton hvor vi skal passe på hinanden og ser ind i hårde måneder. Men jeg tror det er vigtigt at vi har håbet. Det indvarsler vaccinen. Det indvarsler håbet. Nu kan vi se en ende på det – og det gør at det måske gør det lidt lettere for os at kæmpe det sidste stykke. Vi skal blive på sporet”, slår han fast.

“Selvom 180 mennesker bliver vaccineret i dag i Middelfart, så er der 39.000 tilbage. Det er en lang sej rejse vi skal på, men jeg er overbevist om at det kan lade sig gøre”, lyder det afslutningsvist fra Johannes Lundsfryd.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer