Det danske krigsveteranlandshold i fodbold har været er på træningslejr i Fredericia. Overnatningen finder sted på Ryes Kaserne og på kunstgræsbanen i KFUM Parken bliver der spillet fodbold, og i den anledning lagde Borgmester Jacob Bjerregaard vejen forbi.

For første gang er Krigsveteranlandsholdet samlet på en træningslejr, og valget faldt på Fredericia grundet den centrale placering i landet. Samtidig blev der lagt vægt på, at Fredericia er en vigtig militærby, som befolkningen og Fredericia Kommune er stolte af.

Jacob Bjerregaard lyttede spændt til projektet om landsholdet. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AIVSEN)

I den forbindelse lagde Borgmester Jacob Bjerregaard og veterankoordinator i Fredericia Kommune, Liv Winterberg Lykkegaard, vejen forbi træningsanlægget i KFUM Parken.

“Jeg er glad for, at I er her. Vi har en særlig kærlighed for sådan nogen som jer. Vi har selv garnnisionen, og har derfor en særlig opmærksomhed på jer, der har gjort en stor forskel for Danmark,” sagde Jacob Bjerregaard og fortsætter:

“Jeg synes, at det er et fedt koncept I har skabt. I Folketinget var jeg medlem af Forsvarsudvalget, hvor jeg kæmpede for, at der kom mere fokus på det. Siden dengang er der sket et positivt løft, og I har organiseret jer godt, kan jeg se.”

Veterankoordinator Liv Winterberg Lykkegaard lagde også vejen forbi. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Også Liv Winterberg Lykkegaard gav Krigsveteranlandsholdet er par ord med på vejen.

“Det er mit hjerteblod at være her. I er fantastiske mennesker, der har vilde kompetencer. Veteranbegrebet favner bredt, og selvom nogen af jer døjer med forskellige ting, så kan I rigtig meget. I skaber et netværk, og min egen erfaring siger mig, at det er et rigtig godt tiltag,” sagde hun.

Vil stadig gå igennem ild og vand

Under træningspasset lørdag formiddag talte vi med fredericianeren Lars Wolff, der er en del af Krigsveteranlandsholdet. 

“Det betyder alt, at vi har fået stablet det her på benen. Det gør, at man føler sig som en del af en enhed igen efter at have været ude i så lang tid. Det er lidt som en slags familie, som man har en fælles historie med,” siger Lars, der selv hoppede med projektet i 2018:

“Jeg ville være med til at bygge det her op. Vi har fået bygget et holdbart koncept op, hvor man ved, hvad pengene går til. Bare det at mødes, og man kan pjatte lidt til træningen, men når der er kamp, så går man virkelig til den. Der vil man gå igennem ild og vand for kammeraterne,” forklarer Lars.

Lars Wolff i aktion. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Træningslejren i Fredericia er den første af sin slags, men planen er, at der skal ske mere af den slags på den front

“Vi vil gerne have 1-2 træningslejre om året, og så have nogle events. Vi har blandt andet også et samarbejde med Polens landshold, hvor vi spiller om en pokal. Vi har været dernede, og så skulle de have været heroppe, men grundet Covid-19 blev det ikke til noget,” siger Lars.

Hvordan er det, at man er sammen med ligesindende på den her måde?

“Man taler ikke rigtig om, at man er skadet og sådan noget. Det er mere, forstå mig ret, pik og patter. Der bliver givet gas, og vi har det sjovt, og når der er kamp går vi virkelig til den. Der er mange, der manglede et fællesskab, da de stoppede og der er fodbold perfekt,” slutter Lars.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer