Inger Nielsen, der har været bisidder for borgervejleder i Fredericia Kommune, Jesper Gottlieb, oplyser at der er indledt en afskedigelsessag imod Gottlieb, som ikke har fået nogen begrundelse.

Tidligere kunne AVISEN erfare, at Jesper Gottlieb er fyret, og de oplysninger bekræfter Inger Nielsen nu.

– Han er fyret, da der indledes en afskedigelsessag, siger hun.

Har han fået nogen begrundelse?

– Nej, han ved ikke hvorfor, svarer Inger Nielsen.

Inger Nielsen fortæller, at hun er overrasket over den hurtige reaktion med en afskedigelsessag, som hun heller ikke mener er på sin plads.

– Et notat viser, at Jesper Gottlieb er ansat af byrået, og jeg mener derfor, at kommunaldirektøren er på glatis, når hun tager magt, som hun ikke har. Jeg vil gerne se referatet, hvor hun (kommunaldirektør, Camilla Nowak, red.)  har fået lov til det, og Økonomiudvalget kan heller ikke, da han er ansat af byrådet, konstaterer Inger Nielsen.

Hvad er Jesper Gottliebs reaktion på det her?

– Han er chokeret, og vi kender heller ikke grunden. Han har fået en opringning og har ikke fået oplyst grunden. Jeg håber, at hans fagforening træder i karakter. Jeg er chokeret over, at der kun har været to sager, hvor den ene handler om, at han har kørt enkelte borgere. Det var kotume under Michael Holst og Annemarie Zacho-Broe, og nu er det pludselig ændret. Jeg er ked af at sige det, men jeg savner Holst, siger Nielsen og uddyber, hvad hun savner ved Michael Holst:

– Jeg savner hans rolige måde at være på og at tingene ikke fik lov at accelerere nu. Tingene accelerere nu og jeg vil opfordre dem til at tænke sig om. Jeg synes, at det er sørgerligt mine tidligere kollegaer i Social- og Beskæftigelsesudvalget ikke går i rette med de notater, som de har fået forelagt, slutter Inger Nielsen. 

Kommunalforvaltningen og borgmester Steen Wrist har tidligere afvist at kommentere på situationen omkring Jesper Gottlieb, da det er en personalesag.