Magtens centrum i regeringen er tydeligt. Medbragte embedsmænd og en hær af spindoktorer / særlige rådgivere der koster kassen. På denne måde forsøger Mette Frederiksen at lukke munden på sine modstandere.

Parallellen i Fredericia er når Fredericia Kommunes ledelse, bliver forgyldt og flere millioner kroner dyrere om året som angivet i Fredericia Avisen i december 2021.

Det er sket i takt med, der har været udskiftninger i den kommunale ledelse med bistand fra advokatundersøgelser, af et firma, der på Trustpilot har 99% negative anmeldelser samt anden rådgivning og bistand til Fredericia Kommune, der medvirker til omkoststigningerne i kommunen.

Borgervejlederen er ansat af byrådet, det formelle ansættelsesforhold er ikke bekræftet som det burde være jf. Kommunestyrelseslovens § 65 e. Styrelsesvedtægten er godkendt af Byrådet på møder den 29. november 2021 og den 6. december 2021.

Kære borgmester Steen Wrist, hvorfor er dette forhold ikke på plads med borgervejlederen?

Kommunaldirektør Camilla Nowak har, ud over en højere løn end sin forgænger, hele vejen rundt om bordet sikret sig de ”rette folk” nu med ”rette løn” og ”på rette plads”.

Fjernes den uvildige borgerrådgiver eller indskrænkes dennes beføjelser fordi kommunalbestyrelsen har sovet i timen og ikke har optaget denne i styrelsesvedtægten?

 Så har Kommunaldirektøren al magt i kommunen og borgerne er sat helt uden for.

Fredericias borgere har brug for denne ombudsmandslignende funktion. Ja personen vil være en udfordring for forvaltningerne, men hvis forvaltningerne kørte bedre, blev stillingen overflødig.

Kan den uafhængige borgervejleder stå imod forvaltningens pres og magtapparat, er det nok irriterende for dem. Det burde dog være en udfordring, en dygtig forvaltning gerne tager op.

Fredericias politikere startede med i konstitueringen at slå fast, at politikerne helt skulle blande sig udenom forvaltningens affærer. Men embedsfolk er til for at betjene politikerne. Hvis et byråd ikke synes, de er brugbare på den måde, de arbejder på, så må vejene skilles.

En forvaltning skal have en risikovilje i kritiske situationer, ikke forsøge at fyre modstanderne.

Kommunaldirektøren er hele byrådets nærmeste uvildige rådgiver og sparringspartner, det samme forhold bør gælde den uvildige borgervejleder. Så, få bragt ansættelsesforholdet juridisk på plads, så titlen uafhængig opretholdes. Afskaf enevælden.

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia. Borgerlig debattør.

1 KOMMENTAR

  1. Tak til Poul Rand for dette info, så forstår man jo bedre, at embedsmandsværket retter ind, når man bliver belønnet for at være tro partisoldater, og det gælder sikker også længere ned i hierarkiet, at jo flere borger man kan få skubbet ud uden den lovgivningsmæssige hjælp, så er der bonusser. Hvordan kan man overhovedet arbejde på den måde? Hvorfor vælger de gode sagsbehandler andre græsgange?

Kommentarsporet er lukket