Fredericia Kommune diskede op med pindemadder, kølig hvidvin og hyggepianist, da Byrådet præsenterede deres vision for Fredericia 2015-2020 i Tavlehallen torsdag aften.

En flot og anderledes præsentation, hvor man fik et klart billede af, hvad byrådets vision er for fæstningsbyen. Men desværre var der ikke er ret meget nyt under solen fra byrådet, end det som fredericianerne vidste i forvejen.

En del af de ca. 300 fremmødte borgere måtte også havde undret sig over, at byrådet ikke nævnte det imponerende resultatet, at Fredericia er gået fra minus 80 millioner til et plus på 212 millioner på kun et halvt år! Et resultatmæssigt forbløffende ”turnaround”, som ingen andre kommuner i Danmark har præsteret. Hvorfor skal den positiv nyhed forties?

Byrådets vision for Bülows kaserne, om at gøre Fredericia til en stærk uddannelsesby i 2016, er heller ikke på plads endnu. Byrådets tanker er, at kasernen skal rumme et talentcollege, nye ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Men intet er på plads endnu.

Den nye projektleder, Karen Marie Madsen, der er blevet ansat til, at skabe et flagskib for Fredericia Kommunes satsning på uddannelsesområdet, fortalte til borgermødet, at man stadig kun er i lyttefasen omkring kasernen.

Men alt i alt et borgermøde, der afslørede en række ambitiøse mål for fremtiden i Fredericia. Men ikke mere, end man vidste i forvejen.