Borgerligt Fællesskab stillede for første gang op til Kommunalvalget i Fredericia. Listen var ikke spået de store chancer i meningsmålinger, men endte med at få 1,5 procent af stemmerne. Det rakte ikke til et mandat, men listen vil fortsat være på vagt overfor partierne i byrådet.

Borgerligt Fællesskab endte med at få 393 stemmer, heraf var de 191 på Kirstine Holst, 138 på Søren Stampe og 20 på Toke Kieler, mens de resterende 44 var sat ud for listen. 

– Det er gået bedre end vi håbede på, fordi prognoserne ikke har været så gode. Den sidste prognose sagde, at vi fik 0,3 procent af stemmerne, men vi endte med 393 stemmer. Når man tænker på hvor kort tid vi har eksisteret, og med de ressourcer vi har haft, hvad kan det så ikke blive til om fire år, siger Kirstine Holst.

Borgerligt Fællesskab har ikke haft store økonomiske midler til at føre en valgkamp som etablerede partier. I stedet har de været til stede på gader og stræder, og deltaget i valgdebatterne, hvor de fik positive tilkendegivelser.

– Vi har mange vælgere, der har ment, at der skal ryddes op og vi skal have en ny kultur og få ryddet op. Vi har som liste været med til at sætte en dagsorden i valgkampen, siger Holst.

Mandatfordelingen ud fra blokpolitik viser, at rød fik et flertal på 11-10, og det mener Kirstine Holst godt kunne have været anderledes.

– Konservative kan måske kigge i bagspejlet og se tilbage, at hvis de havde truffet andre beslutinger, kunne blå have fået flertal, siger hun

I denne omgang rakte det ikke til at få en plads i byrådet for Borgerligt Fællesskab, men det betyder ikke, at man ikke kommer til at høre fra listen.

– Vi kunne ikke indfri noget i denne omgang, men vi vil stadig være vagthund, siger Søren Stampe og bliver suppleret af Kirstine Holst:

– Vi bider byrådet i haserne indtil næste valg, siger hun.

Borgerligt Fællesskab har været en aktiv spiller fra sidelinjen siden listen blev stiftet, og Stampe peger på, at flere ting, som de har sagt, er sket.

– Nu er der prøveperiode med døgnåbent på genbrugspladsen, og det er noget som vi har peget på hele tiden. Der er vedtaget en handleplan i forhold til at få implementeret Istanbulkonventionen mod vold i hjemmet mod børn, siger Søren Stampe og slutter:

– Vi har haft et snævert valgbudget, men til gengæld har vi haft 250 valgplakater, hvor de to er blevet losset ned henne ved Nørreport, og en anden er blevet dolket ned. Vi har haft modvind, men vi har kæmpet med det vi har, og det vil vi fortsætte med.