Trods forskellig partifarve har Inger Nielsen fra Dansk Folkeparti og Søren Grøn Stampe fra Borgerligt Fællesskab fælles fodslag indenfor fritidspolitik. De to byrådskandidater vil have nytænkt ungdomsmiljøerne i Fredericia, og vil have fjernet hallejen for at fremme folkesundheden.

I Fredericia har man Ungdommens Hus, der har været genstand for megen debat, om hvad der skal ske der, og Inger Nielsen og Søren Grøn Stampe peger på, at der skal være et mere ungt miljø på ”Huset”.

– Det skal være et sted for byens unge. Der skal være subkulturer, men vi skal ikke ekskludere øvrige brugere af huset. Aldersgrænsen er ikke vigtig, men vi skal se på, hvordan pengene bruges bedst muligt. Det er et fåtal, der bruger Ungdommens Hus i dag, så det er et dyrt bekendtskab. Vi har en udfordring der skal løses, og der skal vi inddrage de unge i processen, siger Stampe og bliver suppleret af Inger Nielsen:

– Vi har hørt forslag fra elevråd, ungdomsbyrådet og andre, så vi er godt i gang, men det er hele kulturen, der skal ændres. Jeg vil ikke sende mit 13-årig barnebarn derned til mænd på 40 år, og sådan tænker forældrene nok også. Der skal ske noget nyt, konstaterer hun.

I en tid, hvor der kan blive kastet med mudder til valgdebatter, glæder Søren Stampe sig over tonen med Inger Nielsen.

– Det er glædeligt, at vi kan finde enighed om flere emner, selvom vi ikke er i samme parti. Folk taler om uro i den borgerlige fløj, men vi viser med det her, at vi godt kan samarbejde. Vi har forskelligheder, ellers var vi ét parti, men vi har en del ting vi kan samles om, siger han.

En anden ting Nielsen og Stampe peger på er, at de ikke mener fredericianerne er oplyst om alle de tilbud, der er i postnummer 7000.

– Det gælder alle tilbud. Der er langt flere tilbud end dem vi kender til. Vi vil udgive et ungdomskatalog, hvor alt er i, siger Inger Nielsen, mens Søren Stampe nikker og husker tilbage på tiden i folkeskolen, hvor man fik udleveret en folder med tilbud om ferieaktiviteterne.

Dansk Folkeparti havde til dette års budgetforhandlinger fritagelse af halleje med, og det bakker Borgerligt Fællesskab op om.

– Kritikere vil sige, at det ikke er afgørende for de store klubber, og det er det heller ikke, men det er det for de små, siger Søren Stampe.

– Det er også godt for det socialt udsatte område. Får man en ung til at spille fodbold, sørger man for, at vedkommende ikke laver ballade, siger Inger Nielsen, der peger på flere aspekter i det:

– Der er flere overvægtige end normalt, og vi havde hallejefritagelse med i budgettet. Det blev afvist, men man skal huske, at de penge det koster, kommer vi til at spare i sidste ende ved at undgå folkesygdomme.

Borgerligt Fællesskab sidder ikke i byrådet, men Stampe er klar i holdningen, hvis de havde gjort det.

– Vi havde uden tvivl bakket DF op. Det ærgrer mig, at man ikke ser de gode ting i det store billede. Det kan også betyde øget bosætning, da vi så har gode fritidstilbud til favorable priser, hvor alle kan være med, siger Søren Stampe.

I forlængelse af fritidstilbud har Stampe tidligere udtalt, at Borgerligt Fællesskab kæmper for et atletikstadion, og det mener byrådskandidaten er med til at udvide paletten af muligheder i Fredericia.

Stampe peger også på, at man med Fredericias geografiske placering kan holde folkemøder.

– Vi har en geografisk placering, der er fantastisk. Hvorfor skal det holdes på Bornholm? De fik ideen, men vi kan tilbyde noget, der er lige så godt og attraktivt placeringsmæssigt. Vi har omgivelserne med volden, Fredericia Idrætscenter og MesseC, og miljømæssigt koster det at transportere så mange til Bornholm, siger Søren Stampe.

– Vi har jo MesseC og Fredericia Idrætscenter, der kan bruges til foredrag, og det vil også hjælpe erhvervslivet, da deltagerne skal booke hoteller, og det vil også gavne restaurationsbranchen generelt set, slutter Inger Nielsen.