Steno Diabetes Center Odense, Fredericia Kommune og Diabetes Foreningens lokalafdeling Fredericia havde mandag aften inviteret til informationsaften omkring diabetes. Omkring 50 borgere var mødt frem og blev oplyst om særligt type 2.

Klokken 17:00 startede informationsmødet. Der var velkomst ved formanden for Diabetes Foreningen i Fredericia, Mogens Sandbæk og formand for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.

Den lokale diabetesafdeling og Fredericia Kommune har intensiveret det samarbejde, som de i forvejen har og det var informationsmødet blandt andet et udtryk for.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I løbet af aftenen blev der gennemgået forskellige cases. Fokus var på, hvordan man bedst muligt forebygger diabetes, hvordan man skal forholde sig hvis man lige har fået diagnosen diabetes og hvilke muligheder man har som borger med diabetes.

Der var ligeledes et oplæg om fremtidens diabetesbehandling v. Overlæge Michael Røder, klinikleder og specialeansvarlig  v. Steno Diabetes Center Odense, inden Mogens Sandbæk og Susanne Eilersen rundede af for informationsaftenen klokken 20:00.

Betyder meget at sætte fokus på diabetes

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN talte i forbindelse med informationsaftenen med Mogens Sandbæk, der glædede sig over, at der bliver sat ekstra fokus på diabetes.

“Det betyder at vi kan få diabetesforeningen mere i fokus fremadrettet. Det er en stor sygdom i øjeblikket og et vigtigt område at sætte fokus på,” sagde han og kom ind på, hvad den lokale diabetesforening forsøger at gøre i forhold til at sætte fokus på sygdommen:

“Vi prøver at komme ud til virksomheder for at fortælle om det, og at der er både type 1 og 2. Vi har et samarbejde med Fredericia Kommune, hvor vi vil have fokus på at lave en tidligere opsporing af det. Fredericia Kommune har fået nogle penge af Sundhedsstyrelsen, der kommer til at blive brugt til projektet,” forklarede Mogens og sluttede:

“Vi har partnerskabsaftalen med Kommunen, og vi vil have et bedre og tættere samarbejde i år og næste år.”

Vil fortælle borgerne hvad man gør for diabetikere i Fredericia

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN talte også med formand for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen, der glædede sig over arrangementet i ADP Loungen i Fredericia Idrætscenter.

“Det betyder utrolig meget, at der er sådan et arrangement. Fredericia Kommune har en aftale med vores lokale forening, som vi nu skærper yderligere. Type 2 diabetes er en livsstilssygdom, som er potentiel for mange borgere i Fredericia, og hvis vi kan give dem en god hverdag via en informationsaften som denne, så er vi kommet langt,” sagde Eilersen og kom ind på, hvad hun håbede at informere om via aftenen:

“Jeg vil oplyse om, hvad vi i Fredericia gør for diabetikere og hvordan de kommer til undersøgelse på Sundhedshuset og hvordan de frivillige foreninger kan hjælpe borgerne med kostvejledning og lignende.”

Hvad er det, at du håber på at have informeret borgerne om via den her informationsaften?

“Vi ville fortælle borgerne om, hvordan man kan være potentiel for at få type 2 diabetes i forhold til hvordan man lever sit liv. Der kom cases om, hvordan almindelige mennesker rammes, fordi de måske motionerer for lidt eller spiser for usundt, og det gav oplysning til borgerne om, at vi skal undersøges og at de er i risikogruppen for diabetes. Så vi har fået oplyst en masse,” udtalte Susanne Eilersen.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her