Fredericia Kommune er, sammen med de andre kommuner i Trekantområdet, deltagende ved den berlinske kunstfestival 48 Stunden Neukölln. Det er et samarbejde der startede for Trekantområdet i 2016. I år sender Fredericia Kommune blandt andre fire lokale kunstnere afsted.

Fredericia AVISEN vil i første omgang koncentrere sig om de fire lokale kunstnere. Den næste i rækken er dukkemager Bonnie Lykke. Vi mødes på Kurt’s Kaffebar og får en snak om, hvad der er på hjertet for tiden for den fredericianske kunstner.

“Det foregår mest oppe i hovedet, det er meget teoretisk og det er stadig dukketeater, der rører sig i mig,” siger Bonnie. I forbindelse med Trekantens Festuge, vil Bonnie arbejde med den voksne målgruppe og teenagere med et nonverbalt udtryk.

Bonnie Lykke
Foto: Bonnie Lykke

“Der skal ikke genbruges noget, det bliver forskellig former af animations teater,” “så det er ikke dukker i traditionel form, det bliver mere eksperimenterende,” siger Bonnie om sin kommende forestilling. Der bliver vendt op og ned på tingene, et knæ kan være et hoved, det kan også være en lille krop, “det bliver humoristisk med alvorlige undertoner,” lover Bonnie. Det har længe været et ønske fra dukkemageren at lave sådan et stykke, men siger eftertænksomt og drømmende, “jeg er stadig langt fra målet, det vil nok stadig blive en skitse til noget større.

“Det at fortælle en historie uden ord, kommunikation med bevægelser, hvor enkelt kan man få det,” siger Bonnie.

Vi snakker om blomsten, arkitektens trøst, som breder sig hurtigt og kan skygge over ting. Hvor meget mod det egentlig kræver at finde ind til enkeltheden. Det er en lang proces for Bonnie, hvor hun først går og summer, tegner et par skitser, og snitter nogle hoveder. Så øves der noget musik, men denne her gang er det mere processen, der tæller. Hun går først i gang med at lege med skuespillerne henover sommerperioden. “Det er en ide, jeg har gået med i lang tid – hvordan hiver jeg folk ind,” siger Bonnie. Hun har før slået sig på børneteater, “men det her er mere end det,” siger hun. Hendes teater som hedder Teater Figuletta skal opføre stykket på Det Bruunske Pakhus.

Bonnie Lykke
Foto: Bonnie Lykke
48 Stunden Neukölln

For Bonnie bliver det et gensyn med Berlin, som også har været hendes hjem. “Det er en god følelse, jeg savner Berlin, selvfølgelig er byen forandret, den er hele tiden i forandring”, siger Bonnie. Hun har faktisk selv boet i bydelen Neukölln, hvor festivalen finder sted.

Hun glæder sig til kontakterne, hun kender Karen T og Sanne Kaiser i forvejen, så selvfølgelig regner hun med at der opstår ideer på tværs. Der vil være masser af inspiration, “det er ligesom at putte nogle lige børn i en sandkasse, så skal de nok finde ud af at lege,” siger Bonnie.

Bonnie Lykke
Foto: Bonnie Lykke

“Jeg føler det som en gave, jeg er beæret over at skulle af sted til Berlin med Fredericia Kommune,” siger Bonnie og fortsætter, “jeg skulle svare hurtigt og sagde ja”.

“Jeg er i en periode i mit liv, hvor jeg trækker man vejret ind og bliver på samme sted, og ånder nu ud og er glad for anderledes oplevelser”, afslutter Bonnie.

Find Teater Figulette på Facebook

Læs om den 1/4 kunstner som skal til 48 Stunden Neukölln

Læs om den 2/4 kunstner som skal til 48 Stunden Neukölln