Bonnie Lykke har siden 2016 haft dukketeatret Teater Figuletta, der nu går ind i højsæsonen. Hun var en del af Fredericia Art Festival, og i den kommende tid vil man i høj grad komme til at se Bonnie Lykke og hendes figurer i gadebilledet. Det gælder blandt andet på Rådhuspladsen i Fredericia, når julemanden fredag ankommer.

Bonnie Lykke er en travl kvinde. Foruden at have Teater Figuletta har hun et fuldtidsarbejde. For første gang har hun været en del af Fredericia Art Festival.

– Jeg kendte ikke så meget til det før jeg blev kontaktet, og det er jo ikke sted, hvor jeg sælger noget, men man ser mine figurer her, og ser hvem personen bag Teater Figuletta er. Det er noget andet end et maleri og andre kunsteriske ting, som ellers er der, siger hun.

Bonnies dukker ude i gaden. Foto: Privat

I forbindelse med julen er hun blandt andet hyret af Fredericia Shopping, men også andre byer rundt omkring i Danmark kommer til at opleve Bonnie.

– Jeg glæder mig. Jeg håber, at jeg udover børnene, kan appellere til de voksne. Figurerne deler lidt vandene, men de giver i hvert fald opmærksomhed, siger hun med et smil.

Det næste stykke tid bliver meget tidspresset for Bonnie, men det gør ikke noget.

– Jeg er en arbejdshest, og jeg har fuldtidsarbejde, så det hver dag jeg kommer hjem skal jeg lave noget, forklarer Bonnie Lykke.

Hun har dog også en bagside af medaljen. Faktisk var et af hendes håb med Art Festivalen at gøre opmærksom på, at hun mangler et værksted til hendes dukker. Håbet var, at hun kunne komme til at blive en del af Kulturkasernen i Fredericia.

– Dem har jeg fået afslag fra. Det er ellers et projekt, som jeg synes er fedt, og som lokal kan jeg kun synes det er godt man laver det, og derfor ærgrer det mig, at der ikke er plads til mig der. Jeg må indrømme, at jeg er skuffet over det, men der er ikke andet at gøre end at kigge andre steder efter et nyt værksted, siger Bonnie Lykke.