Der er blevet sat mange nye navne på postkasserne i Fredericia Kommune det seneste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmarks boligmarkedsstatistik.

I Fredericia Kommune har husnøglerne skiftet hænder 9 gange om ugen i løbet af de første tre kvartaler af 2018. Det svarer til 314 hushandler. I samme periode året før var antallet på samme niveau.

“Det viser os, at der er godt gang i boligmarkedet i vores område, og at interessen for at købe og sælge er stor. Resultatet ses på den flotte handelsaktivitet, som smitter positivt af på boligpriserne,” siger Thomas Byskov, der er daglig leder af danbolig Fredericia.

Fin form på boligmarkedet

I Fredericia Kommune er et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter blevet solgt for 1.579.000 kroner i de første tre kvartaler af 2018. Det svarer til en prisstigning på 17.000 kroner i forhold til samme periode af 2017. Tre år tidligere lå prisen på 1.475.000 kroner eller 103.000 kroner mindre end i dag.

“Boligmarkedet er i fin form. Det skyldes blandt andet de lave renter og den stigende beskæftigelse. De unge er optimistiske på fremtiden, og de tør godt købe bolig, selv om der er i mange tilfælde er tale om den største investering i deres liv,” siger boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.

“Vi har været vidne til en flot udvikling på boligmarkedet. Boligejerne kan se tilbage på endnu et år med stigende priser, hvor den gennemsnitlige husejer har øget sin friværdi, og hvor der stadig er stor lyst til at købe bolig,” tilføjer Thomas Byskov.

Nøglerne skifter hænder

Det er ikke kun i Fredericia, at flyttebilerne har fået travlt. På landsplan er handelsaktivitet steget med to procent det seneste år og med 11 procent de seneste tre år. I alt er der blevet handlet 31.220 huse i de første tre kvartaler af 2018, og det betyder, at nøglerne har skiftet hænder 115 gange om dagen.

“I langt de fleste huse står skabet, hvor det hele tiden har stået. Så selv om der i øjeblikket handles rigtig mange huse, og man måske må sige farvel til en enkelt nabo eller to, så vil de resterende huse på vejen stadig være beboet af de mennesker, man kender,” siger Thomas Byskov.

Nordea Kredit forventer, at huspriserne på landsplan vil stige med cirka 3,5 procent i 2019 og med yderligere 2,5 i 2020. hvis prisudviklingen måles fra årets indgang til årets udgang.

https://www.facebook.com/mrhoejer/