Som forventet daler aktiviteten på boligmarkedet i julemåneden, men når det nye starter, vil der ifølge ejendomsmæglerkæden Estate komme gang i bolighandlen igen.

Efter næsten to år med den ene rekord efter den anden, er boligmarkedet gået på juleferie. I året næstsidste uge er der således registreret det laveste antal handler siden 2017. Og antallet af nye boliger til salg lå 29 pct. under tidligere års niveau, fremgår det af de nyeste opgørelser fra http://Boligsiden.dk.

– Det virker, som om luften omsider er gået ud af ballonen efter to ret hæsblæsende år, hvor der er blevet handlet mere end 100.000 boliger om året. Selvfølgelig falder aktiviteten i forbindelse med jul og nytår, men modsat har pandemien vist sig at sætte gang i stor handelsaktivitet, så nedgangen kunne godt læses, som om vi går roligere tider i møde, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han forventer dog stadig, at 2022 kan blive et år, hvor mange boliger vil skifte hænder.

– Vi har stadig lave renter, stærke privatøkonomier, og samtidig har vi nok heller ikke set det sidste til Corona, hvor vi stadig har nogle kolde måneder foran os. Netop i de perioder, hvor der under pandemien har været indført restriktioner, har vi oplevet boligmarkedet fra sin mest aktive side, siger Thomas Hovgaard.

I mange af Estate-kædens forretninger er situationen lige nu, at man mangler boliger til salg.

– Vi skal helt tilbage til påsken for at finde et lige lavt boligudbud, som vi har nu, og vi mærker helt klart, at der blandt boligejerne er en større tilbageholdenhed med at sætte til salg. Imidlertid tror vi, at der med starten af et nyt år vil opstå nye behov, hvor flere beslutter sig for at flytte, siger Thomas Hovgaard.