I aften går det løs igen i 3F Superliga, hvor der tages hul på ottende runde af turerningen. Ved 18-tiden i aften spilles rundens første kamp, hvor FC Midtjylland på hjemmebane tager mod FC Nordsjælland.

Hjemmeholdet kan endelig trække vejret efter et hektisk vindue, som var præget af store salg af vigtige profiler. Alexander Scholz, Frank Onyeka og senest storspillende Anders Dreyer. Det bliver et interessant opgør, da midtjyderne for alvor kan igangsætte projektet med cheftræneren, Bo Henriksen, som ligeledes har higet efter at få lukket transfervinduet. Derudover tabte mandskabet sidste opgør mod Brøndby, hvilket deres modstander i aften også gjorde i sidste runde.

Det er netop rækkens nummer fire, FC Nordsjælland, der tabte mod AaB før landsholdspausen. Deres stime på sejre i stribe blev stoppet, selvom de i den indledende fase af turerningen har set farlige ud sammenlignet med deres grundspil i forrige sæson.

Et mandskab, der havde større held i sidste sæson, var holdet fra Vestegnen. De forsvarende mestre, Brøndby IF, skal også i aktion i aften, hvor de på hjemmebane byder velkommen til oprykkerholdet, Silkeborg IF. Chancerne for point er ikke helt umulige for Kent Nielsens tropper, da hjemmeholdets start i den igangværende sæson ikke har været strålende. Derudover kan silkeborgenserne blive inspireret af det andet oprykningshold, Viborg IF, som fik uafgjort mod Brøndby i anden spillerunde.

Netop Viborg har siden haft en fremragende start på deres Superliga-tid, da holdet i skrivende stund ligger på en syvende plads og blot få point fra at være en del af den sjove ende af tabellen. De møder et mandskab, som allerede ligger i tops seks, der giver adgang til mesterskabsspil. Det er AaB, hvilket har været et spændende bekendtskab i den her sæson. De har været ubesejret i de seneste fem opgør, og det er tydeligt, at trænerens offensive spillestil er noget, som spillerne er begyndt at købe sig ind på.

Med en sejr kan nordjyderne potientielt ryge op på en anden plads, hvilket vil være et udmærket udgangspunkt, før de i næste uge skal en tur til Sjælland, hvor Brøndby IF venter.

De vil nærme sig rækkens ubetinget bedste hold i øjeblikket, nemlig FC København. Jess Thorup har knækket koden til, hvordan københavnerne opretholder en solid organisation, mens de ikke går på kompromis med det offensive spil. De har vundet de sidste fem kampe, hvor FCK’erne har scoret to mål i gennemsnittet. Det kan dog blive i den her weekend, at deres formkurve dykker, da de skal på en svær udebaneopgave. De skal forbi Randers, som har dyrket fodboldmæssige dyder både i den hjemlige liga og i Europa, som gør dem til store kandidater til at ende i top seks. Thomas Thomasbergs tropper så dog trætte ud før landsholdspausen, da de fik ødelagt deres gode form efter et nederlag til Silkeborg IF.

Deres naboer fra Århus har til gengæld ikke haft en god indledning på årets sæson, da David Nielsens mandskab også er blevet skiftet en del ud. Casper Højer, Kamil Grabara, Kevin Diks og Bubacarr Sanneh er navne, som var en del af den århusianske stamme i sidste sæson, og derfor har det krævet både en formationsændring og nye kræfter på banen, som indtil videre ikke har vist sig fra sin bedste side. Holdet ligger nummer 11, og de møder søndag rækkens mest kriseramte hold, Vejle Boldklub. De ligger på sidste pladsen med kun et point, og dermed står Peter Sørensen over for en af hans sværeste opgaver i sin tid som cheftræner, når han skal sikre overlevelse i Nørreskoven.

Rundens sidste kamp spilles mandag aften, og her bliver det et jævnt opgør mellem OB og Sønderjyske, som nærmest har haft en identisk sæson. Deres top- og bundniveau minder om hinanden, og derfor er det heller ikke overraskende, at de ligger på henholdsvis niende og tiende pladserne.

Det bliver interessant at se, hvilken forfatning, holdene er i, efter den overståede landsholdstermin. Holdene kommer i de næste fire uger til at spille en del Superliga-kampe, før der er landsholdssamling igen.