Sommerferien er over Danmark, og mange danskere nyder gerne at læse en god bog i solen eller ved poolen. Fredericia AVISEN stak hovedet ind til Billunds Boghandel for at få tips til årets sommerlæsning.

Der er fuld fart på Elsa Billund i Boghandlen. Mange kunder nede for at finde læsning til ferien, så det er meget passende at vi også gerne vil give jer læsere nogle tips til gode bøger.

“Jeg nyder virkelig når kunderne kommer forbi og gerne vil have bøger med, det er lidt lettere når man kan spørge ind til hvad de kan lide, for det er faktisk svært at finde én bog der rammer alle. Men vi kan gøre et forsøg”, lyder det fra Elsa Billund.

To uger i Toscana af Domenica De Rosa

Forfatterdrømmene, jalousien og kærligheden blomstrer under den toscanske sommersol, da en gruppe håbefulde forfattere mødes til to ugers skrivekursus på Patricia Wilsons slot i bjergene. Temperaturen stiger, mens der sladres, flirtes og rettes manuskripter ved poolen. Det bliver en sommer som ingen anden … 

Sådan lyder teksten, der beskriver den første bog Elsa Billund finder frem. “Det er en god bog, især hvis man skal til området. Men det er meget afslappende læsning, og så er den også interessant”, fortæller Elsa.

Vera af Anne Swärd

“Hvis man vil udfordre sig selv lidt mere i sin læsning, så er Vera et rigtig godt bud. En meget spændende historisk fortælling, der gemmer på flere fortællinger indeni”, siger Elsa.

17-årige Sandrine har netop forladt det krigsramte Frankrig og ankommer i 1945 til Sverige. Med sig har hun kun hemmeligheder og et ufødt barn, som hun ikke har tænkt sig at beholde. Blot syv måneder senere befinder hun sig i den svenske skærgård og er en respekteret læges unge brud.

Som doktorfrue bliver Sandrine kastet ud på det dybe vand, da hun bliver præsenteret for sin ægtemands krævende overklasseslægt. Inden længe står det både Sandrine og manden Ivan klart, at ægteskabet vil være overfladisk, følelsesforladt og præget af løgne, hemmeligheder og ængstelighed.

Anne Swärds historiske roman “Vera” er en både fortryllende og grum fortælling om en ung krigsflygtning, hvis hemmeligheder og skeletter i skabet møder sit lige i den fine familie Ceder. “Vera” er skrevet af svenske Anne Swärd, der bl.a. er kendt for sin ligeså poetiske og sanserige roman “Åndeløs”.

Trilogi af Mich Vraa

“Trilogien af Mich Vraa er meget populær, men det er nok fordi den fanger mange mennesker. Det er en velskrevet serie, som falder i de flestes smag”, siger Elsa Billund.

Haabet

1787. På slavefregatten Haabet bryder et blodigt oprør ud blandt de sorte i lastrummet. Under dæk er to kvinder i de desperate menneskers vold: kaptajnens og den nygifte skibslæges unge hustruer. Inden slaveoprøret brutalt slås ned, har det ændret en række menneskeskæbner for altid.

HAABET er en grum beretning fra en tid da Danmark skabte ny velstand på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Et kapitel i rigets historie som i mange år blev fejet ind under gulvtæppet, er her blevet til en fortælling om kynisk udnyttelse og ufattelig ondskab, men også om kærlighed og overlevelse under umulige vilkår.

Peters Kærlighed

Romanen PETERS KÆRLIGHED fortæller Peter von Scholtens utrolige historie.

Den 14. juli 1827 tiltrådte Peter von Scholten embedet som generalguvernør på Sankt Croix i Dansk Vestindien.

 Præcis enogtyve år senere, den 14. juli 1848, forlod han øen i ly af mørket for at sejle til Danmark for sidste gang. Elleve dage forinden havde han – omgivet af mange tusind bevæbnede oprørere og imod den danske konges og regerings ønske – endelig sagt de ord der gjorde en ende på slaveriet i Dansk Vestindien: Now you are free!

 Peter von Scholten havde i tyve år delt bord og seng med sin store kærlighed, den farvede Anna Heegaard. Efter den 14. juli så han hende aldrig igen.

PETERS KÆRLIGHED  bygger videre på handlingen i Mich Vraas prisnominerede og anmelderroste roman HAABET.

Faith

I marts 1917 overdrages De Vestindiske Øer til USA. Faith Netlock, ung fotograf i Charlotte Amalie, overværer ceremonien med blandede følelser. Hun har aldrig følt sig som dansker, og hun ved, at hun aldrig vil blive amerikaner.

 Men magtskiftet får voldsomme konsekvenser for den unge kvinde, der er arving til Solitude-plantagen.

FAITH er beretningen om hvordan Danmark vandt og efter 250 år atter mistede sin koloni i Vestindien. Men romanen er først og fremmest en handlingsmættet og intens fortælling om en stærk kvinde i et helt særligt øjeblik i historien.

“Danskerne er snedige; de tilpasser sig. Og nu gør de det igen. Nu vasker de blodet af deres hænder; nu vil de slette mindet om de hundrede tusinder hvis liv de stjal for egen vindings skyld. Og så vil de sejle hjem og glemme os.”  (fra bogen) 

Læs også romanen HAABET om slavetiden i Dansk Vestindien, og PETERS KÆRLIGHED, en roman om generalguvernør Peter von Scholtens utrolige liv.

Vinterland af Janni Pedersen og Kim Faber

“Vinterland” er krimidebuten fra de to kendte journalister, Janni Pedersen og Kim Faber, og er en gribende fortælling om ensomhed, terror og nynazisme i et iskoldt Danmark.

Martin Juncker er politikommissær i København, da han bliver tvunget til byen Sandsted, hvor han sammen med to urutinerede politifolk skal løse problemerne omkring et asylcenter. Imens må han på den personlige front bearbejde sit dårlige forhold til sin demente far. Under sit ophold rammes et københavnsk julemarked af et bombeattentat, som hans forhenværende kollega, Signe Kristiansen, skal efterforske. En efterforskning, som udvikler sig med voldsomme fund. Da Martin får til opgave at opklare et brutalt drab med forbindelser til et nynazistisk miljø, opstår pludseligt en skræmmende sammenhæng mellem forbrydelserne.

Janni Pedersen og Kim Faber har med ”Vinterland” skrevet en fængslende krimi, som binder Danmarks sociale og kriminelle problemstillinger sammen i et nervepirrende plot.

“Den sidste anbefaling er den første bog fra Janni Pedersen og Kim Faber. Det er en super god krimi, til de der elsker den slags”, lyder det fra Elsa.

Vi siger tak for anbefalingerne – og god læselyst.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d