En ny bog om den 93-årige Auschwitz-overlever Arlette Andersens liv og ikke mindst historie om at overleve en af de værste udryddelseslejre under Anden Verdenskrig, Auschwitz, vil blive udgivet af Kvist Film & Kommunikation i løbet af 2018 i et samarbejde med Billunds Boghandel.

Vi har haft en helt fantastisk oplevelse i vores lille filmhold omkring at producere dokumentarfilmen om Arlette Andersen, ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. Indtil nu har den solgt mere end 6.000 biografbilletter. En ny bog om Arlettes gribende historie er meget oplagt som opfølgning til filmen, men den er også meget efterspurgt. Vi er meget glade for, at Billunds Boghandel vil være med til at realisere bogprojektet.

I forbindelse med de seneste fire års filmarbejde, er vi kommet i besiddelse af så meget historisk materiale, som egner sig til at bliver udgivet på tryk. Desuden har vi et væld af unikke fotos, som vi dels selv har taget undervejs i processen dels har fået adgang til via arkiver i blandt andet Fredericia, Clermont Ferrand, Paris og i USA – og ikke mindst fra Arlettes egne familiealbums.

Eksklusiv bogudgivelse

Med baggrund i filmarbejdet har vi skabt et enestående fundament til at fortælle Arlettes historie ud fra, og vi kan nu producere en bog, som vi frit kan oversætte til blandt andet fransk og engelsk, som mange længe har efterspurgt. Der bliver tale om en eksklusiv bogudgivelse i farvetryk og rigt illustreret, som naturligvis vil være bygget op omkring Arlette Andersens personlige historie. Bogen vil også fortælle om Arlette Andersens 25 år lange foredragsrejse, 426 foredrag, der havde det ene formål at bidrage til, at vi aldrig glemmer rædslerne fra Holocaust og Auschwitz.

Fortælling med Arlettes breve

I forbindelse med filmarbejdet har vi fået adskillige samarbejdsrelationer i den franske universitetsby Clermont Ferrand. Det betyder, at vi er kommet meget tæt på den franske del af Arlettes historie, og den vil således også indgå i vores bogprojekt.

Blandt andet vil en række af de breve, som Arlette skrev under sit fangenskab fra 1943 til 1944, indgå som en unik del af bogens indhold, ligesom vi vil fortælle historien om den jødiske græske ingeniør og violinist Jacques Stroumsa, som blev Arlettes redningsmand i Auschwitz.

Jacques Struomsa besøgte i 1996 Arlette Andersen i Fredericia, og holdt i den anledning foredrag på blandt andet Fredericia Gymnasium. Dette besøg er dokumenteret med fotos, som vil indgå i bogen.

Dansk-fransk udgivelse

Bogprojektet vil ikke alene resultere i en dansk udgivelse. Arlettes gamle universitet, Université Clermont Auvergne, forbereder i år den store markering af den arrestation den 25. november 1943, som hun og hendes medstuderende var en del af. I den forbindelse produceres der i samarbejde med os, Kvist Film & Kommunikation, en særlig bog bygget op omkring Arlettes breve.

Allerede nu kan man betale og reserve et eksemplar af bogen via film- og bogprojektets hjemmeside. Bogen udkommer i et begrænset oplag i løbet af 2018.