Lørdag aften løb børnens festdag af stablen med DRs MGP for børn. Der var flere steder i landet linet op til den helt store fest. Det var også tilfældet hos vores chefredaktør, hvor hele 13 børn var samlet om aftenens fest.

Det var et flot pyntet bord, med fine bordkort der mødte de mange børn. Inden den store fest, skulle de mange sultne munde spises af, så de for alvor var klar.

Alle børnene var klar! Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

Forud for aftenens show havde vores juniorjournalist Thea lavet en optakt til det traditionsrige show. Forventningerne til showet var høje – og med god grund. År efter år leverer DR et brag af et show, der altid er et hit blandt børn og unge.

Bredt ekspertpanel var klar til show

I stuen var samlet et bredt ekspertpanel, der dækkede 13 børn og unge i alderen 6-15 år.

Da showet gik i gang, manglede der ingenting. Saftevand i glasset og popcorn og chips stod klar. De mange børn var klar til fest!

Louise (TV), Kaja og Nikolaj (TH) fra Fredericia havde fundet vej til Gigantium i Aalborg.
Foto: Privat
Kendte værter styrede slagets gang

Værterne til MGP var i år Mette Lindberg og Kristian Gintberg. Førstnævnte har huseret som dommer i det populære DR-show X-Factor. Kristian Gintberg er et kendt ansigt blandt børnene. Han har tidligere været vært på en række programmer på DRs børnekanal DR Ramasjang. Gintbergs efternavn synes også bekendt – han er nevø af den folkekære komiker Jan Gintberg.

Hårde domme blandt aftenens MGP eksperter

De mange eksperter der var samlet i stuen var ikke bleg for at komme med både rosende og kritiske kommentarer til aftenens show.

På forhånd var favoritsangen Mille med sangen “Til næste år”, men i løbet af aftenen vandt The Angels og Celine indpas i panelet.

Jublen var da også stor, da det lykkedes både Celine og Mille at gå videre til aftenens superfinale.

Der var fest og farver!
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Og vinderen er ……
Der var tæt løb!
Foto: Matthias Niels Runge Madsen. Fredericia AVISEN.

Der var tæt løb blandt de tre superfinalister Mille, Celine og Melissa & Victoria. På en flot tredjeplads endte Melissa & Victoria med sangen “Jeg elsker dig”.

Vinderen blev fundet i et tæt kapløb!
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN.

Efter et tæt løb stod det klart, at stuens helt store favorit Mille fik en meget flot 1. plads! Der var stor jubel i stuen da vinderen blev præsenteret. Hvis man spørger i stuen, var vinderen den klart bedste sang til aften.

Læs meget mere om aftenens deltagere lige her.