Når vælgerne d. 16. november skal sætte deres kryds finder man Pernelle Jensen på begge stemmesedler. Hun vil sætte børnene først – og den dagsorden er også central på regionsniveau.

– Jeg vil gerne sætte fokus på børnene, lyder det fra Pernelle Jensen, der stiller op for Venstre til regionsrådsvalget. Børneområdet er det centrale emne, et der rummer flere dagsordener.

Mulighed for længere tid på fødegangen

Som mor til fire har Pernelle Jensen stiftet bekendtskab med fødselsgangen et par gange. Derfor har hun også et klart ønske til dette område.

– Jeg synes det er vigtigt, at der på fødselsområdet er en sikkerhed for, at man kan få lov til at ligge længere end tilfældet er nu. Jeg mener, at alle børn skal have en tryg og rolig start på livet – og at forældrene får roen til at lære barnet at kende, siger Pernelle Jensen og fortsætter:

– Jeg synes 24 timer er meget kort tid, jeg synes man skal have ret til at blive længere. Det står selvfølgelig en frit for om man vil bruge den tid, men man skal have muligheden for at vælge.

Der skal være flere forsøg til fertilitetsbehandling

Det siges ofte, at børn er den største gave man kan få. Pernelle Jensen er helt enig – og derfor vil hun give mere ro til de familier der har behov for hjælp til at få børn.

– Hvis man lever op til nogle krav har man ret til tre forsøg ved det offentlige. Men det sætter et tidspres på der gør, at man ikke slapper af i det. Jeg vil gerne, at man hæver det antal, så man har tid og ro til at det kan lykkes. Stress er en faktor der går i den modsatte retning. Jeg synes, at alle der har lyst til at få børn, skal have den mulighed, siger Pernelle Jensen.

– Jeg synes man skal tilbyde samme hjælp til barn nummer to. Hvis man har lyst til at få to børn, så mener jeg at man skal have muligheden. Jeg tror ikke man tager pladsen fra andre. Alle børn har god gavn af at få søskende. De fleste vil gerne have to børn, så den glæde synes jeg man skal give, fortsætter hun.

– Der er flere og flere der har behov for fertilitetsbehandling. Derfor mener jeg også, at man skal kigge på området. Jeg mener, at det er hver fjerde eller femte der har behov for hjælp. Det er et vigtigt område at tale om – og det er lidt tabubelagt, men det synes jeg er forkert. Har man brug for hjælp, så synes jeg man skal snakke om det. Det kan være sværere for nogen end andre. Det kan tage lang tid, så man kan ikke rigtig planlægge efter det. Jeg synes det er synd, hvis det er et tabu, slår Pernelle Jensen fast.

Der er behov for en lokal stemme

Pernelle Jensen mener, at der er behov for en lokal stemme i regionsrådet. Hun peger på, at der har været for mange tilfælde, hvor Fredericia er blevet overset.

– Helt generelt har jeg været 12 år i Fredericia Byråd og har den erfaring. Jeg synes det er vigtigt, at man har en stærk lokal stemme i Fredericia Byråd. Vi har set mange eksempler på, at der har været behov for en lokal stærk stemme. Man kan bare se på lægevagten, der ikke længere er i Sundhedshuset. Der burde være en stærk stemme for Fredericia der sikrer, at vi også bliver tænkt med. Jeg ved hvor vigtigt Sundhedshuset er, og jeg mener vi skal udbygge det, siger Pernelle Jensen afslutningsvist.