Fire onsdage i foråret og efteråret myldrer det med små biografgængere, der er på vej til en helt særlig oplevelse i Fredericias Panorama. Om formiddagen, før det officielle program går i gang, fyldes Panoramas ventesal med forventningsfulde stemmer, håb om popcorn og ekkoet fra hundrede små fodtrin på de høje trapper.

Fredericia Bibliotek har i samarbejde med Panorama lanceret et tilbud til de mindste biografgængere i kommunen. En gang om måneden i efterårs- og forårssæsonen holder de børnebio i Panoramas biografsal.


Vi er begejstrede for at se, at billetterne alle gange er blevet revet væk. For børnene er det en særlig oplevelse at komme i biografen for første gang, og vi viser en række rørende, charmerende og unikke børnefilm á 5-10 minutters varighed, produceret med støtte fra DFI. Udover at skabe fundament for en blomstrende børnekultur her i Fredericia, bliver børnebiffen også en kanal for de korte film, der ellers ikke ville komme ud over rampen til publikum”, udtaler Bibliotekschef Jytte Bræmer.


Biblioteket er derfor rigtig glade for vores fælles samarbejde med Panorama biografen og for at kunne støtte kulturelle tilbud til børn i Fredericia Kommune. Lyset dæmpes, og selvom der er mange børn, sidder de fleste pænt og stille, mens de venter på, at filmene går i gang. Det er i sig selv en oplevelse at lære, hvordan man opfører sig i en biografsal med mange mennesker. Undervejs er der både plads til latter, tårer og en smule gys, når filmene ruller henover lærredet.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia