Fredericia AVISEN besøger Børnehuset Savannen på Randalsvej 51. Vi taler med daglig leder Lisbeth Rasmussen om navneskiftet fra Randalgård Børnehave og den daglige gang i vuggestuen og børnehaven.

Der er ikke noget som at besøge et sted fyldt med levende børn og her er Børnehuset Savannen ikke nogen undtagelse. Mens jeg venter et øjeblik på Lisbeth Rasmussen, kan jeg høre masser af liv fra en af stuerne, som alle bærer dyrenavne.

Savannen
Elias kører motorcykel. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeg kommer en tur på kontoret, men heldigvis er det ikke, som da jeg forlod skolen og ofte fik skæld ud, her er højt til loftet og den daglige leder Lisbeth Rasmussen er klar til at fortælle om det nye navn.

“Vi havde længe tænkt over, at vi hed Randalgård Børnehave og det navn var ikke fyldestgørende for hele huset. Vi har jo to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper. Vi så vigtigheden i at fortælle, at vi ikke kun var en børnehave”, siger Lisbeth.

Børnehuset Savannen er en selvejende institution og det havde været oppe og vende i bestyrelsen, at der skulle findes et nyt navn. Der blev lavet en konkurrence blandt forældrene, hvor man kunne byde ind med forslag til et nyt navn. Der var lagt op til, at navnet Randalgård skulle indgå i navnet, men der blev alligevel fundet et bedre og mere kreativt navn.

“Man kan sige, at vores stuer hedder Næsehorn, Løver, Elefanter og Giraffer, så det nye navn passede godt. Det passer så godt at skulle der blive brug for noget nyt, så er der maser af dyr at tage fat på, når det kommer til savannen”, siger Lisbeth.

Savannen
Josef hviler i gyngen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det nye navn Børnehuset Savannen blev annonceret allerede til sommerfesten sidste år, men blev først officielt ved fejring her i januar. For den familie som fandt på navnet, blev der kvitteret med en tur i Dino Legeland.

Børnehuset Savannen er normeret til 88 børn og har på nuværende tidspunkt i alt 74 børn fordelt på de fire stuer med de børnevenlige navne. Der går 52 børn i børnehaven og der er 22 børn i vuggestuen.

Specielt vuggestuebørnene er meget nysgerrige og legesyge, mens jeg lusker rundt i garderoben.

Savannen
Julius slapper af på ryggen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Vi er en institution, som rummer forskelligheder og har meget fokus på at være forskellige og tage individuelle hensyn. Vi er privilegeret i det, vi har mange fysiske rum, vi har loft, sal og værksteder. Vi laver ture i nærområdet, til Trelde og ned til byen. Sidste år startede vi en tradition for storegruppen, som er de kommende skolebørn, de kommer til Givskud Zoo for at ryste dem sammen”, siger Lisbeth.

Savannen
Simay smiler til fotografen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Lisbeth Rasmussen er 52 år og har altid været bosat i Fredericia, hun har været leder her i Børnehuset Savannen i 4, 5 år. Hun fremhæver, at de har fået lavet en lækker legeplads og fortæller, at bålpladsen bruges til at lave snobrød, popcorn og pandekager.

Savannen
Pelle gasser op i garderoben. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Som en ægte pædagog og leder kommer Lisbeth lige med mere information om Børnehuset Savannen.

“Vi har fokus på børnenes sociale kompetencer og venskaber. Vi kan tilbyde mange forskellige ting og arbejder meget med læreplaner, vi har tre måneder, hvor vi arbejder med læreplanstema. Vi har gode børn og forældre og så har vi et personale, der giver vores børn nogle fantastiske oplevelser”, afslutter Lisbeth.

Det er altid sjovt at besøge et sted med liv, man går altid glad derfra. Lisbeth lover, at hvis jeg kommer igen så hænger der et nyt skilt med teksten Børnehuset Savannen, det er bestilt.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce