Fredag den 30. november var der dømt juletræspytning på Sundhedshuset. To børnehavestuer fra Labyrinten var med til at pynte juletræet ved indgangen til Sundhedshuset.

Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN parkerer bilen i centrum, og får en frisk gåtur. På vej mod Sundhedshuset møder jeg en ældre dame, som ønsker hjælp til at komme over vejen. Jeg hjælper hende naturligvis.

”Tusind tak for hjælpen, det er meget sødt af dig, kan du have en rigtig god dag”, siger hun ingen turen for mig fortsætter mod Sundhedshuset.

Da jeg kommer ind ses juletræet, der står ved indgangen, og som ikke er pyntet op endnu. Lige ved siden af, er alle børnene igang med at tage deres overtøj af.

Efter overtøjet er kommet af, stilles børnene på en række og de går hen mod juletræet. De stiller sig i rundkreds rundt omkring juletræet, og begynder at synge julesangen:”På loftet sidder nissen med sin julegrød”. Det er rigtig hyggeligt og alle er glade.

Efter sangen tager pædagogerne pynten frem, alle børn får lov til at sætte pynt på træet.

Der blivet gået rundt om træet, og der bliver sat pynt forskellige steder på træet.

Glæden, som man kan se i børnenes øjne lyser, da de pynter træet. Det er dejligt at se. De smiler til pædagogerne og de løber rundt for at få de bedste pladser til deres pynt.

Et af børnene pynter juletræet. Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN.
Pynt. Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN.

”Alt pynt har børnene selv lavet. De har brugt tid meget tid på årets produktion og de har glædet sig til at sætte det på træet”, fortæller Cecilie, der er en af pædagogerne.

Efter pyntningen laver de en rundkreds igen, og synger endnu en julesang. De går og danser rundt om træet, alle børn synger med. Stemningen er varm, og det bringer en rigtig julestemning frem.

Mennesker kommer ind og ud af Sundhedshuset, og de stopper op for at se, hvad de laver. Mange af dem stopper op, for at synge med, man kan se glæden og hvilken stemning, det skaber i Sundhedshuset.

Da sangen slutter, sætter alle børn sig op ad væggen, og en af pædagogerne går rundt og deler juice og pebernødder til børnene. De sidder alle så pænt, og nyder pebernødderne og deres juice.

”Det er rigtig sjovt det her, det er blevet et flot træ”, fortæller en af børnene til mig.

Afslutningsvis bliver der danset en enkelt gang mere rundt om juletræet, alle synger højt, hopper glade rundt. Det er jul i Sundhedshuset.