Selvom vi er i juni måned, så vil børnene fra Børnehaven Regnbuen i Christiansfeld på fredag tage på kælketur.

Det kan lyde, som om pædagogerne har fået solstik, men det har sin forklaring. Kælketuren er nemlig kulminationen på 4 ugers læring om kroppen. Her har pædagogerne lært børnene om, hvordan vi bruger vores krop, og hvilke sanser vi har.

  • Når man kælker giver det et sug i maven, og børnene får udfordret deres balance og rum- og retnings sans, fortæller Leder af Børnehaven Regnbuen, Tina Andersen.

Selvom de fire uger har været sjov og leg for børnene, så har de også lært noget nyt. Børnene har nu en øget bevidsthed om kroppen, og har også udviklet sig i forløbet, uden at de selv tænker over det.

  • Forældrene har fortalt os, at de har fået fysisk trætte børn hjem, der som noget nyt har kunnet fortælle om både smag- og lugtesanser under aftensmaden, siger Tina Andersen.

På fredag d. 12. juni er forældrene inviteret med til en fernisering på projektet. Her kan de også teste sanserne ved at lugte, smage, høre og se.

Og så vil der kl. 15.30 også blive afviklet ”Kælkerock”, hvor børnene skal prøve at kælke, selvom det er sommer. Hele arrangementet løber af stablen fra kl. 14.00 – 17.00.