Børns onlineliv er langt fra problemfrit – og langt de fleste taler ikke med forældrene om svære oplevelser, viser en undersøgelse fra BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

Mere end halvdelen af de 761 børn, der har svaret på en undersøgelse på  BørneTelefonen.dk<, har modtaget grimme kommentarer på sociale medier. Mere end hver tredje har modtaget billeder med seksuelt indhold mod deres vilje, og fire ud af ti har oplevet at blive holdt udenfor på de sociale medier.

Samtidig viser undersøgelsen, at børnene ofte holder oplevelserne for sig selv. Hvis de går til nogen, taler de oftere med en ven, veninde eller klassekammerat end med deres forældre.

”Det er alarmerende, at så mange børn har dårlige oplevelser med andre børn på nettet. Samtidig bekræfter tallene det, vi allerede ved, nemlig at børns digitale liv for manges vedkommende er et ’Wild West’ uden særlig meget støtte fra voksne omkring dem”, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Der er tilsyneladende stor afstand mellem børnene og forældrene, når det drejer sig om børnenes liv på nettet. Mere end halvdelen af børnene – 58 pct. – oplever, at forældrene ved lidt eller ingenting om deres digitale liv.

”TDC ønsker at understøtte digitaliseringen på ansvarlig vis, og børn skal ikke opleve ubehagelige ting på nettet for derefter at bære rundt på det alene. Undersøgelsen fra Børns Vilkår viser tydeligt, at der er brug for at styrke dialogen mellem børn og forældre om børns onlineliv – og det vil vi meget gerne tage et medansvar for.”, siger koncerndirektør i TDC Group Jens Aaløse.

Forældre kan nu hente hjælp og viden til at støtte børn i deres onlineliv. Børns Vilkår og TDC lancerer i dag det digitale univers ’Forældre i en digital verden’, hvor man kan blive klædt på til at forstå børnenes onlineliv gennem ekspertvideoer, gode råd og anbefalinger. Universet er tilgængeligt for alle og nås via www.bornsvilkar.dk/tdc/digitaleforældre

Må først køre i Uge 2
Annonce