Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen, og nu går det løs igen. Sommerbogen handler om at læse en masse bøger i ferien.

Biblo.dk inviterer sammen med de lokale folkebiblioteker alle børn i alderen 7-14 år til at dele deres læselyst i Danmarks største læsekonkurrence. Børnene læser og anmelder bøger og kan være med i konkurrencen om mange forskellige præmier. Sommerbogen 2019 åbnede d. 14. juni og fortsætter frem til d. 24. august.

Sommerbogen handler om at motivere børn til at fordybe sig i læsningen, hvor det i højere grad er på eget initiativ, frem for fordi en dansklærer fortæller dem, at de skal. Det handler også om at dele sine læseoplevelser med andre børn og blive en del af et læsefællesskab, hvor man kan lade sig inspirere både på biblioteket og af de andre anmeldelser på biblo.dk og få nye idéer til spændende ferielæsning.

Sommerbogen er med til at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie. Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der i alt lavede 16.301 boganmeldelser. Børnene bestemmer selv, hvilke bøger de vil læse og anmelde, og om de vil lave boganmeldelserne på skrift eller som video.

På biblo.dk er der daglige bogpræmier på højkant til de heldige, og derudover findes der 5 hovedpræmievindere, når konkurrencen af slut, som hver får 5 minutter til at tømme en boghandel.

Det er Biblos redaktion og bibliotekarer, der vurderer anmeldelserne, og udvælger de allerbedste, som kåres til hovedpræmievindere.

http://jyskserviceaps.dk/