Fredag den 15. oktober var der OL-dag i Frederiksodde Distriktet, hvor børnehaven Stendalen og skolens tre afdelinger var samlet på afdelingen på Ullerupdalvej.

I forbindelse med den traditionelle idrætsdag fredagen op til efterårsferien blev der afholdt OL-dag i Frederiksodde Distriktet, hvor der var aktivteter alle kunne være med til på trods af der deres fysiske og psykiske handicaps.

Det hele startede med en indmarch til skolegården til høj musik fra højtalerne, og derefter holdt distriktsleder Anders Nielsen en kort tale til eleverne inden, at scenen blev overladt til eleverne, der skulle varmes op med dans og høj musik, hvor instruktører viste en indøvet dans.

Efterfølgende gik turen ud til de forskellige aktiviteter, der var fordelt på området på skolen på Ullerupdalvej, men også i og omkring Fredericia Idrætscenter, hvor der var mulighed for at spille eksempelvis bowling og hockey.

Aya og Tilde i skolegården. (Foto: AVISEN)

Tilde og Aya er to af de elever, der går på Frederiksodde Skolen. Aya kan ikke deltage, da hun er skadet, men hun nikker til spørgsmålet om, at det er fedt de er så mange samlet.

– Det er fedt, fordi alle sammen er her. Vi ser dem ikke normalt, siger Tilde 

Tilde ser personligt frem til at hoppe i vandet i Fredericia Idrætscenter, og hun fortæller, at det er noget man har talt om på skolen i længere tid.

– Når vi været ude på gangen har det været noget vi har talt om i den seneste uges tid, siger hun.

Selvom det er en speciel dag, som eleverne kommer til at huske tilbage på, har det ikke været et stort fokus i timerne, siger Tilde.

– Vi har haft idræt som normalt, men det er også det. Vi har bare glædet os til dagen, siger hun.

Skolegården var fyldt, da eleverne var samlet fredag morgen. (Foto: AVISEN(

Eleven Connor ser særligt frem til en disciplin.

– Jeg glæder mig til at bowle, siger han og fortæller, at han også synes det er dejligt at se alle afdelingerne fra Frederiksodde er samlet på ét sted.

Distriktsleder Anders Nielsen fortæller, at der har været set ekstra frem til OL-dagen efter sidste års aflysning pga. Covid-19.

– Vi har omkring 240 børn samlet, og det er vi rigtig glade for. Det er en tradition som vi startede for tre år siden. Vil har faste ting, som vi laver hvert år, og nu er turen kommet til OL-dagen, som er en dag, hvor vi samles på kryds og tværs af alle vores matrikler. Man kommer derfor til at møde nogen, som man ikke ser til dagligt, siger han.

Det næste store fællesarrangement på Frederiksodde er til november, når der afholdes filmfestival.