På et pressemøde med blandt andet sundhedsminister Magnus Heunicke her til middag kom det frem, at det er børnene, der lige nu driver smitten frem. Derfor skal der gøres noget for at bremse smitten i denne gruppe.

– Det er børnene, der driver smitten, derfor skal vi sætte ind. Lige nu arbejdes, der på at udvide testtilbuddet på skolerne, så børn ned til 1.klasse også kan testes. Det kræver naturligvis forældres samtykke, sagde Magnus Heunicke på pressemøde.

EMA er samtidig i gang med at vurdere om vaccinen kan bruges til børn i alderen 5-11 år, her forventer man en afgørelse tidligst i næste uge. Hvis vaccinen kan bruges til børn, vil man rulle vaccineprogrammet ud.

Influenza bliver et problem

Sundhedsministeren slog også fast, at influenzasæsonen bliver et problem, og vil udfordre sundhedsvæsnet i vintermånederne, derfor opfordrede han også alle, der bliver tilbudt en vaccine til at tage imod denne, også børn.

– Vi hører mange steder, at det er for besværligt at lade børnene vaccinere, derfor vil vi nu gøre det nemmere at blive vaccineret ved også at tilbyde det til børn ved for eksempel apoteker.

Krav om coronapas på statslige arbejdspladser

Regeringen er klar til at indføre krav om coronapas på statslige arbejdspladser, hvis lovforslaget bliver godkendt i Folketinget. Desuden har regeringen bedt Epidemikommissionen vurdere, om coronapas bør indføres flere steder i samfundet end nu. Det fortalte Magnus Heunicke, der dog slog fast, at det skulle godkendes i Folketinget først.

Ministeren indledte samtidig pressemødet med at fortælle, at der var 4070 smittede i Danmark det seneste døgn, herunder slog han også fast, at det var afgørende, at de mennesker, der er blevet tilbudt et tredje stik, tog imod dette tilbud. Allerede nu er en halv millioner danskere vaccineret med tredje stik.

Piller til behandling af corona indkøbt

Direktør i Lægemiddelstyrelsen, Lars Bo Nielsen kunne også fortælle, at der er indkøbt tabletter til behandling af coronavirus. Tabletterne skal bruges på særlige sårbare grupper. Han understregede dog:

– Det er bedre at forebygge sygdommen, end at behandle den, når man først er smittet, sagde Lars Bo Nielsen. 

90 procent vaccinerede i december

Sundhedsstyrelsen forventer, at man har opnået en vaccinationstilslutning på 90 procent i december. Det sagde vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst, som opfordrede alle, der ikke har fået bestilt tid til første stik til at gøre det nu. Endelig kunne hun fortælle, at de borgere, der har fået andet stik i løbet af juni, vil blive inviteret til tredje stik i løbet af december. Ifølge Helene Probst er der allerede skruet ned for aktiviteterne i sygehusvæsnet, fordi man forventer øget pres på grund af corona i løbet af de kommende vintermåneder.