Børkop er klar til endnu en sæson i kvindernes 3. division i håndbold. Det blev en kendsgerning, da holdet fredag aften spillede uafgjort 20-20 mod sjællandske Lammefjorden.

Det var på forhånd småt med spænding, da Børkop havde vundet den første kamp i Svinninge med 23-16. Det forspring kom aldrig i fare i returkampen i Gauerslundhallen.

I cafeteriet kæmpede klubben med at få gang i fadølsanlægget, og det kneb også med at finde boblerne på banen frem. Det var tydeligt at pladsen i rækken stort set var sikret inden kampstart, men de omkring 100 tilskuere havde alligevel en hyggelig aften i hallen.

Søren Jeppesen vender ”hjem” til barndomsklubben

Børkop Håndboldklub har fundet manden der skal stå i spidsen for klubbens hold i kvindernes 3. division. Efter flere år i udlandet vender 41-årige Søren Jeppesen ”hjem” til barndomsklubben.

”Tidspunktet er det rigtige, og det er tid til at vende tilbage til den klub, hvor jeg har fået min håndboldopdragelse. Jeg har fået meget og vil give mindst det samme tilbage til Børkop HK. Jeg vil være med til at bygge noget nyt op, og gøre det attraktivt at spille i klubben, siger Søren Jeppesen.

Den nye Børkop-træner har blandt andet været cheftræner hos HSG Bad Wildungen Vipers i den tyske Bundesliga, i den norske klub Sandnes og hos Travemünde i den næstbedste tyske liga. I sæsonen 2013/14 var Søren assistenttræner hos SønderjyskE i den danske håndboldliga, inden han i sidste sæson sad på trænerbænken hos herrerne i Team Vestfyn i 2. division.

Og det er netop den nye træners karriere kombineret med klubfølelsen som Børkop HK har været på jagt efter. Det fortæller Jan Pipper fra bestyrelsen:

”Det er vigtigt for en lille klub som Børkop HK, at klubfølelsen og -sjælen brænder i ledende positioner. Søren har desuden arbejdet fuldtid som elitetræner i 10 år bl.a. i Norge og Tyskland, så hans CV er imponerende. Der er derfor ikke tvivl om at Børkops damespillere bliver godt rustet til kampe, men også til tredje halvleg med Søren Jeppesen ved roret, siger Jan Pipper.

Og træneren er glad for at være vendt hjem til karrieren udgangspunkt.

”Det har været nogle år med masser af fede oplevelser, men det er ikke altid en dans på roser. Du arbejder med spillere som ikke taler samme sprog som du gør, kravet om at vinde hver eneste kamp, og så har jeg savnet at kunne gå i fred i det lokale supermarked. Jeg kommer hjem med masser af erfaringer, og jeg garanterer at pigerne på holdet i Børkop får en masse med hjem hver eneste gang de har været til træning”, siger Søren Jeppesen.

Klubbens målsætning er i første omgang at komme væk fra den tunge ende af 3. division, og så vil man på sigt forme et hold som kan kæmpe med i toppen af rækken. Og så skal der skabes et bedre miljø og træningskultur i Børkop HK.

”Vi vil have noget konkurrence om pladserne på vores hold, og alle der har lyst til at være med er velkomne, når vi starter træningen d. 12. maj. Det gælder både gamle og nye spillere, siger Søren Jeppesen, der får klubikonet Steen Pinholt som sin assistent.

Aftalen mellem den nye cheftræner og Børkop HK gælder foreløbig for de kommende to sæsoner.

På billedet øverst ses Søren Jeppesen ( til venstre ) i selskab med Jan Pipper fra Børkop HK´s bestyrelse.

(Foto: PR )