Forside Fredericia Bøllehatten er det store hit i Jelling #kongernesjelling

Bøllehatten er det store hit i Jelling #kongernesjelling

DEL
Foto: Thomas Lægaard - Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN er på Jelling Festival, kulturredaktøren ser koncerter, taler med kunstnere, oplever folket og taler med nogle af dem, der får festivalen til at fungere. I dag kigger vi på nogle af de ting der ikke har med musikken at gøre og dog.

Billedet i artiklen er fra Hjalmers koncert, som var et af de helt store trækplastre på Teltscenen. Hver gang man ser Hjalmer kommer der flere og flere fans til.Set på alderen så vidner det om, at han rammer bredt og folkeligt som hans afdøde far. Der er dog langt op til den tunge arv, men det ser ud som om, at Hjalmer har sin egen agenda og sine egne sko at træde.

Når man kigger på billedet kan man se en af de helt store trends i år som uden diskussion er bøllehatten. Det er i alle farver, med mange forskellige mønstre.

Masser af bøllehatte. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jelling Festival har et lille shoppingområde, hvor specielt de unge mennesker elsker at bruge nogle af de medbragte penge. Her prøver de igen og igen hatte, parykker og solbriller. Ofte bliver det kun til en billede man deler med vennerne, men bøllehatten er massivt repræsenteret som hovedbeklædning specielt på de unge.

Sælger fra en af boderne. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Solbriller er der masser af, i en hvilken som helst form eller farve. Der er boder hvor man kan få tryk på t-shirts, caps osv.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det er også populært at få en festival tatovering, en ung pige får lavet et fodbold logo på kinden. Det er selvfølgelig ikke permanente tatoveringer men et minde for et par dage.

En sørgelig trend er unge piger og drenge som med sprittusch skriver meget upassende ting i deres ansigt. Der er flere piger der har skrevet “pik” eller “<3 pik” på kinderne, nogle af dem er helt ned til konfirmationsalderen. Flere drenge har skrevet “sut mig” på kinderne eller i nakken, fælles har flere fra begge køn skrevet “single” i panden.

Unge hygger sig på gyngebænkene Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Festivalen forløber stadig uden de store problemer, humøret er højt og fredagen holdt tørvejr.

https://www.facebook.com/SusanneEilersenDF/
DEL