Undskyld mit danske… Men er det danske sundhedsvæsen ikke liiiiige nogle år bagud!

En mor kom til mig forleden, for at høre min holdning til BMI. Hendes datter på 14 havde netop fået ”dommen”, at hun lå i den tunge ende! Jeps, det var præcis som sundhedsplejersken sagde! Ikke nok med, at disse ord kan sende hende ”ud over kanten”, så er det også, efter min mening, helt forkert!

Pigen er atletisk af bygning og vant til at tage fat. Dvs. hun har nogle flere muskler end hendes jævnaldrende. Men nej, det kiggede sundhedsplejersken ikke på. Hun blev ikke engang målt omkring hoften og maven. De blev heller ikke tilbudt en opfølgende samtale omkring kost, således familien havde en mulighed for at ændre på deres kost – nu hun mente pige var for tung.

At kigge på en skærm/tabel og afgøre, om et barn er over- eller undervægtig, er for mig en gåde!

BMI er så gammeldags, vi har så mange andre metoder i 2018, som kan afgøre, om der er tale om overvægt eller ej. Men har du muskler, så bliver du ”straffet” i BMI tabellen. Jeg ligger fx lige på kanten til at være overvægtig. Og uden at overdrive, så vil jeg sige, at der er mere end 4 kg, til jeg rammer en status som overvægtig.

Heldigvis har jeg en vægt, som kan fortælle om sammensætningen af muskler, fedt og knogler i kroppen – ved godt den er ikke 100%, men den er bedre end en almindelig badevægt! Heldigvis overtalte jeg pigen til at komme forbi, så jeg kunne bevise, at muskler vejer mere end fedt og at hun derfor skulle vende de nedadgående mundvige den rigtige vej!

Tænk, hvis hun ikke havde haft en fornuftig stærk mor, som kunne tænke rationelt og kigge i spejlet sammen med sin datter og få hende til at se, at hun absolut ikke ligger i den tunge ende af skalaen.

Kan du vinke med dine mormorvinger?!?!?

Nu skal O jo ikke bare sidde og hygge den hele formiddagen, så jeg vil invitere dig ud på gulvet og lave nogle øvelser for mormorvingerne. Videoens øvelser gentages til du ikke kan flere, hvorefter du holder 30-60 sekunders pause, inden du går videre til den næste. Udfør gerne øvelserne af 2-3 omgange.

HUSK – er der nogle øvelser, muskler der skal trænes eller en øvelse, der skal forklares bedre, så tøv ikke med at sende mig en hilsen på mette@bjeld.dk

Sæt et X i kalenderen

Lørdag d. 17. maj sker der noget både i Middelfart og Fredericia. Førstnævnte er der DM i 10 km løb og sidstnævnte afholder jeg PowerDay! Skal du være med til PowerDay, så kan du finde eventen på Facebook.

Mailstorm

Elsker at få en hilsen, og det må jeg da sige, at jeg fik i sidste uge, efter jeg havde skrevet om hCG hormonet. Fornemmer nogle blev trådt lidt over træerne, nogle med tak og andre kom frem med nogle rigtig forfærdelige historier!  Siger det lige igen – Luk munden og Let røven – det virker 😉

A-HU-A

Mette Bjeld

Manuel behandler og Personlige træner hos www.bjeld.dk