Efterspørgslen på luftfragt til og fra Kina er ganske stor, men på grund af COVID-19-situationen er næsten alle almindelige flyvninger stoppet, hvilket giver lange transittider for de europæiske virksomheder – både hvad angår import og eksport. Den nuværende luftfragtkapacitet kan dermed ikke indfri det behov, der er hos erhvervslivet i de europæiske lande for at kunne opretholde deres produktion og aktiviteter.

Blue Water har derfor ekstraordinært indgået en charter-aftale med SAS Cargo om en direkte fragtruteservice med to ugentlige returflyvninger mellem Danmark/København og Kina/Shanghai. Første flyvning var 6. maj, og der er indtil videre planlagt otte forventede flyvninger. 

“Vi har indgået en aftale med SAS Cargo Group om otte flyvninger tur/retur mellem København og Shanghai. Det sker for at holde hjulene igang og være med til at starte alt op igen. I Kina er man rent faktisk tæt på at være tilbage på fuld blus. Kina var den første nation, der blev ramt af store nedlukninger, men produktionen er tilbage på 80 procent igen. Det er naturligvis særligt leverancer til Europa med værnemidler, der fylder meget, men også almindelige industrivarer,” fortæller René Lindhard Rasmussen, General Manager hos Blue Water Shipping i Billund og fortsætter:

“Der bliver købt ind igen, hvilket er glædeligt. Det er eksempelvis sundhedsvæsnet i Danmark, Norden og Europa, men også andre produkter finder som sagt vejen til Europa igen. Vi håndterer gods, rammer lokalt i Danmark, men også sendes videre på banen via vores bilafdeling i Taulov. 

Hvordan fungerer det praktisk? 

“Vi har pt. lavet et samarbejde, hvor vi rent faktisk bruger de fly, der normalt transporterer passagerer. Det er som sådan ikke unormalt, da normale flyruter har varer med også, men her bruger vi de nye muligheder. Der findes også rene fragtfly naturligvis. Vi opererer på et marked, hvor udbudet og muligheder er små, men efterspørgslen stor,” siger Rene og fortæller om samarbejdet med SAS Cargo:

“Aftalen er unik, og meget dansk. Vi flyver pt. med gods t/r til Kina, og det fungerer. Jeg vil sige, at det har været en succes. De flyver afsted med varer, læsser af og fyldes op, inden turen går retur til Danmark igen. Jeg vil samtidig også gerne understrege, at vi er meget glade for, at det kunne lykkes at lave et dansk samarbejde mellem Blue Water Shipping og SAS Cargo. 

Tæt samarbejde

SAS Cargo er valgt som partner på baggrund af de to firmaers langvarige samarbejde, der bygger på gensidig høj kvalitet, respekt og forståelse. Samtidig ønsker Blue Water at støtte den danske luftfartsindustri fremfor udenlandske. Ruten går mellem København og Shanghai, da der begge steder er de nødvendige faciliteter, samt at lufthavnene er centrale i SAS’ rutenet.  

– Vi er stolte og glade for at indgå dette tætte samarbejde med vor mangeårige og loyale samarbejdspartner Blue Water Shipping og dermed være med til at bidrage til at holde en luftfragtkorridor åben mellem Danmark og Kina, udtaler Leif Rasmussen, President & CEO SAS Cargo Group A/S.

– Siden starten af COVID-19, har luftfragt været en vital partner i at sikre transporten af vigtig medicinsk udstyr og medicin og holde de livsnødvendige transportkorridorer åbne for de mest kritiske tids- og temperatursensitive produkter. I disse kritiske tider prioriterer SAS Cargo at holde så mange som muligt af disse vigtige luftkorridorer åbne og dermed bidrage til at sikre en stabil, sikker og hurtig lufttransport, siger Leif Rasmussen

Stærk indsats

Luftbroen promoveres af Blue Water i fællesskab med firmaets mangeårige agent i Kina, Cargo Services Group, som er en international logistik- og speditionskoncern hjemmehørende i Kina.


John Lau, Cargo Services Groups grundlægger og CEO udtaler:  

– Vi glæder os over samarbejdet med Blue Water Shipping omkring etableringen af denne luftbro mellem Kina og Europa. Formålet er at imødekomme kundernes behov for transport af gods mellem vores to kontinenter – specielt de presserende forsyninger af værnemidler  til landene i Europa, som er ramt af COVID-19.

Det har været en udfordrende opgave at få etableret flyvningerne, da arbejdet med at få tilladelserne i hus er ganske krævende under de nuværende omstændigheder. 

– Takket være en stærk indsats af vores egne folk samt SAS Cargo og Cargo Services Group er det lykkes at komme i mål med tilladelser og hele vores setup. Nu ser vi frem til at kunne servicere vores kunder, og andre der har behov for hurtig og sikker flytransport siger Palle Kamstrup, der forventer god efterspørgsel på kapaciteten. Han tilføjer, at Blue Water udover luftfragt selvfølgelig også tilbyder transportløsninger med kurer, søfragt og jernbane.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer