Forside FHK Bliver 2019 et liga-år?

Bliver 2019 et liga-år?

DEL
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Duften af liga er god, rigtig god. Den kan blive en realitet i 2019 i de to største sportsgrene i Danmark, hvor både FC Fredericia og Fredericia Håndboldklub har muligheden for at komme i landets bedste række.

Inden det afgøres, om FC Fredericia og eller FHK kommer i ligaen, er der flere begiveheder, som jeg personligt ser frem til. Den første finder sted allerede fra d. 10. januar, hvor der for første gang i over 40 år afvikles herre i håndbold på dansk grund.

Fredericia AVISEN vil være til stede ved slutrunden, og vil komme med eksklusive indslag til vores læsere, der kommer med bag kulissen til et af årets helt store sportsevents på dansk grund.

På det danske landshold er der også en snert af Fredericia-DNA på holdet. Casper U. Mortensen er i den 18 mandstrup, som landstræner Nicolaj Jacobsen har udtaget. Det bliver spændende at se, om det lykkes Danmark for første gang i historien at hente VM-guld.

D. 5. februar er næste højdepunkt. Den store idrætsfest finder sted i Fredericia Idrætscenter, hvor det er tid til at hylde de store lokale præstationer fra 2018. På Fredericia AVISEN har vi igen i år vores egen pris, som er årets træner/instruktør. Sidste år gik den pris til Jan “Bubsi” Nielsen fra EGIF Rugby, og det bliver spændende at se, hvem valget falder på i år.

2019 er også året, hvor Andreas Schilling og Alberte Kjær skal fortsætte deres præstationer frem mod deres helt store mål, som er OL i 2020. I 2018 vandt de begge det nordiske mesterskab, og Schilling var flere gange med fremme i VM-serien.

Inden vi når den helt varme sommertid får vi også afklaret det helt store spørgsmål. Bliver 2019 året, hvor vi igen får et fredericiansk hold med i de helt fine selskab?

FC Fredericia er på tredjepladsen i NordicBet Ligaen. Den direkte oprykning er stadig en mulighed, men realistisk bør fredericianerne sigte efter at bevare pladsen i top-3 og dermed ende med at komme ud i play-off-kampe om at komme i det forjættede Superliga-land.

Det er ikke urealistisk med det topniveau, som Jonas Dals mandskab har vist. Kommer der mere stabilitet i FC Fredericias spil, og kommer der en tilføjelse eller to kan 2019 blive året, hvor drømmen bliver en realitet.

I de senere år har man set, af NordicBet Liga-mandskaberne kan bide skeer med Superliga-holdene over to kampe. Da FC Helsingør rykkede op sendte de Viborg ud efter et drama i forlænget spilletid, og sidste år røg Silkeborg og Lyngby ud via playoff-kampene til Esbjerg og Vendsyssel.

Få meter væk fra Monjasa Park kan 2019 også blive året, hvor der kan blive skreget “We did it”. Fredericia Håndboldklub har satset stort til den her sæson, og er på andenpladsen á point med TM Tønder på førstepladsen. Bevarer fredericianerne den stabilitet, som de har vist med at hente sejre på selv dårlige dage, kommer Jesper Houmarks tropper til at presse Tønder til det yderste i forhold til den direkte oprykning.

Hvem der rykker direkte op af de to hold kommer det indbyrdes opgør i Tønder formentlig til at afgøre. FHK vil rigtig gerne bevise noget i den kamp, og de fleste forventer, at FHK bliver bedre som sæsonen skrider frem, da flere nøglespillere har skulle spilles ind på holdet.

Glipper den direkte oprykning for FHK er der dog stadig håb. Nummer to og tre i 1. division mødes om at komme til at spille mod et ligahold om en plads i næste sæsons håndboldliga.

De fleste forventer, at enten FHK eller Tønder kommer til at stå i den duel mod et ligahold, og det ligahold, næsten ligemeget hvem det bliver, vil stå foran en svær udfordring.

Der spilles bedst af tre opgør, og det kan blive ligaholdets lod, men for FHKs vedkommende kan de i så fald se frem til en uhørt stor opbakning hjemme i thanasen Arena, som vil være fyldt til bristepunktet med over 2.200 tilskuere. Vinder FHK hjemmekampen, vil der være maksimalt pres på ligaholdet i deres hjemmekamp, og det med den rutine, som FHK har, er det bestemt ikke urealistisk at sende et ligahold ud i mørket, hvis den direkte oprykning ikke kommer i hus.

Det hele skal dog ikke gå op i store sportsgrene. I Fredericia er vi også dygtige til andre ting. Vi har en Judoklub, som hentede fire DM-guld i 2018, og med de resultater in mente, kan vi godt forvente, at det fortsætter i samme spor i 2018. Det samme gør sig gældende med eksempelvis DeltaSwim, der også har en lang række talentfulde svømmere, som gør sig positivt bemærket. De bliver også spændende at følge i 2019.

Jeg ser frem til et flot 2019 fra det sportsmæssige synspunkt, hvor det bestemt ikke er urealistisk at tro, at vi har et eller flere ligahold.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia
Annonce
DEL