Sommeren er over Danmark, og det er tiden i haven også. Måske skal du i gang med dit næste projekt, men hvordan er det nu lige det med et bestemt produkts masse- og vægtfylde. Bliv her klogere på det.

Terrasse, drivhus, redskabsskur eller noget fjerde? Lige meget hvad skal du have styr på de forskellige produkter.

Det er i sommeren, at disse ting skal laves, da det ikke er til at arbejde med den slags, når det er køligere og muligvis er frostgrader. Man kan tage sønnike under armen, invitere far og svigerfar, så er der grobund for en ordentlig omgang hygge, alt imens man er i gang med et produktivt stykke arbejde.

Hvad enten det drejer sig om det ene eller andet projekt, skal man have styr på vægtfyld og massefylde. Eksempelvis er der ved brug af kakaoflis 5,88 m³ pr. ton og 0,175 ton pr. m³. Ved skovflis er det 3,33 m³ pr. tonog 0,3 ton pr. m³. Se en vægtfylde oversigt her.

Det oplagte valg, hvis man ikke har det hjemme i haven, er at gøre noget ved terrassen. Solen bager henover de danske haver, og mange tilbringer store dele af dagen i haven. Oplevelsen af det vil blive endnu bedre, hvis man får lavet en fed terrasse, hvor man kan sidde i noget loungemiljø, som man kender det fra sydlandske terrasser, som i hvert fald for en stund trender i Danmark i sommervarmen.

Apropos terrassen. Det er også her man kan sidde og nyde grillmaden, og derfor vil også være nærliggende at få lavet en elegant plads til weberen på terrassen, der skal moderniseres.

Græsset skal også slås i sommervarmen, og du gider måske ikke se på græsslåmaskinen står og ser dum ud til næsten offentligskue. Derfor vil det oplagte være at få bygget et redskabsskur. I redskabsskuret kan der også gøres plads til andre remedier, der hører sig til i sommervarmen. Det kan være alt lige fra liggestole til aktiviteter, som man kan hygge sig med i form af eksempelvis kongespil.

Når det bliver efterår, så har du også den fordel, at du fra redskabsskuret kan finde hækkeklipperen frem og tage riven under armen på sønnike, der står klar til at samle bladene op i trillebøren, som også er fundet frem fra det nybyggede redskabsskur.

Kun fantasien sætter grænser for dit næste haveprojekt, men vejret sætter en begrænsning for, hvornår du kan gå i gang. Hellere gå i gang i dag end i morgen, da man endnu ikke ved, hvornår den tropiske, danske sommer siger tak for denne gang. Derfor, sæt handling bag ordene og tag redskaberne under armen, så har du dit næste haveprojekt i gang, der også kan samle familien om et projekt, som alle kan bidrage til på forskellige måder.