Optikeren Blikfang på Bytorvet i Erritsø er tilbage på fuld styrke efter en Coronakrise, der ramte pludselig. Mandag gæster den kendte stylist Lisbeth Falk fra Nine Eyeware butikken og lige fremme venter sommeren.

Indehaver Per Skov kører gitteret til butiksvinduerne op, inden vi tager plads i møblerne i den nye smarte New Yorker-inspirerede optikerforretning med et nordisk twist. Vi vil høre, hvordan det står til – og hvordan de er kommet igennem første halvleg af Coronatiden.

“Coronatiden har været underlig. Vi har i lighed med mange virksomheder haft mange folk sendt hjem, men vi har været i drift, men alligevel kørt noget, der ligner dvaletilstand. Fra denne uge af har vi alle mand retur, og er faktisk over niveau i forhold til sidste år på salgsfronten, hvilket er super fedt. Det er svært at sige, om det skyldes vores nye lokaler,” fortæller Per Skov og fortsætter:

“Det har været en mærkelig tid, men vi er kommet godt igennem den, og har kunnet holde afstand, når kunderne har gæstet os. Det skyldes helt klart vores nye store lokaler, at det har været muligt, men det har og er vigtigt i denne tid, hvor alle skal hjælpe for at holde smitten nede.”

Hvad med synsprøverne?

“De er gået godt. Vi har haft en periode, hvor der var mange restriktioner og vi ikke måtte andet end det helt kritiske, men vores instrumenter og maskiner er næsten selvkørende. Man kan få taget en synsprøve på fem minutter, og skal vi lave en større analyse, kan vi klare en synsprøve uden at sidde tæt på folk.”

Samfundet er genåbnet i fase 3 – mærker I, at der er flere mennesker i bybilledet? 

“Ja, helt klart. Vi mærker det særligt på solbrillesalget, at der er gang i samfundet igen. Det er naturligvis også hjulpet af, at den danske sommer kommer på fuld knald i disse uger. Måske bliver ferien i år også brugt på briller – og så kan man tage ud at se på dejlige Danmark,” siger Per Skov og kommer med et godt tip til mandagens arrangement i butikken: 

“På mandag gentager vi succesen med besøg af stylist Lisbeth Falk fra Nine Eyeware. Nine Eyeware kendetegnes ved, at deres stel vejer ca. 9 gram – deraf navnet. Stellene er behagelige, lækre og smarte,” siger Per og slutter:

“Lisbeth Falk er en fremragende stylist. Hun er god til at se, hvad man har brug for og finde det, der matcher en. Sidste gang, hun besøgte os i efteråret, var hun fuldt booket – og der var kø til at tale med hende. De kunder, der ikke nåede hende sidste gang, er naturligvis booket ind til mandag, men der er stadig pladser mandag, hvor kan booke direkte på www.blikfang-optik.dk 

Leave a Reply