Forside FC Fredericia Blev hentet som et scoop – forsvarsprofil vil vise sig frem i...

Blev hentet som et scoop – forsvarsprofil vil vise sig frem i kamp

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

FC Fredericias Sonni Nattestad spillede ikke mod HB Køge, da han lå syg, men den færøske landsholdsspiller ser frem til at komme i kamp og vise sine kvaliteter frem.

Sonni Nattestad har været meget igennem i sin karriere på trods af at han “kun” er 24 år. Han blev udråbt som et stort talent, da han spillede i FC Midtjylland, men gennembruddet udeblev.

Efter et ophold i den norske top klub Molde, hvor Nattestad blev alvorligt skadet efter en måned, er han nu kommet til FC Fredericia på en kontrakt, der gælder i 2,5 år og direktør Stig Pedersen var ikke sen til at kalde det et scoop.

“Det har været fint i det første stykke tid for mig. Jeg var lidt småskadet, og i sidste uge var jeg syg, men jeg er kommet godt ind på holdet og synes, at det er fedt og være her. Vi har et godt og spændende hold med unge spilere,” siger Sonni Nattestad til Fredericia AVISEN.

Sonni Nattestad er faldet godt til rette i FC Fredericia. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Sonni Nattestad havde ikke trænet fodbold i lang tid før, at han tiltrådte i FC Fredericia. Nu glæder han sig over igen at være tilbage på græs.

“Det er ikke rigtig græs,” fortæller Nattestad med et grin, da vi står på kunstgræsbanen i KFUM Parken, inden han svarer seriøst: “Jeg håber at komme til at spille snart, men det er op til Jonas Dal. Jeg håber på det, men jeg skal lidt bedre i gang og i bedre form, så skal det nok komme,” forklarer den store midterforsvarer.

FC Fredericia havde, da Nattestad og jeg talte sammen, netop overstået et træningspas. De fleste spillere var kørt retur til Monjasa Park, men ikke Chuma Anene, Jacob Buus og netop Nattestad, der øvede en kombination, der skulle sætte Chuma i scene via Nattestads kompetencer. Færingen selv beskriver sig således som forsvarsspiller:

“Jeg er god i luften og er forholdsvis hurtig trods min størrelse og så er jeg god i duellerne. Jeg er god med bolden, og jeg håber at komme til og bevise det i kamp,” forklarer Sonni Nattestad.

Sonni Nattestad glæder sig til at vise sine kompetencer i kamp. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I den første kamp i forårssæsonen var Nattestad ikke med, da han lå syg. I den kamp lukkede FC Fredericai tre mål ind mod HB Køge, og det var en “argh”-fornemmelse for midterforsvaren.

“Jeg så ikke kampen, da jeg lå der hjemme, men jeg har set målene. Det er ligemeget, hvem der spiler, så skal man ikke lukke tre mål ind, men vi lavede heldigvis selv tre mål. Det var lidt argh… Vi skal være bedre til ikke at lukke mål ind,” konstaterer Sonni Nattestad.

Nu når debuten ikke kom mod HB Køge, kan Nattestad komme i spil i søndagens kamp mod FC Helsingør og få debut der. Netop Helsingør er ikke et hold, som Nattestad kender det store til.

“Jeg har aldrig spillet mod dem, mens jeg har været i Danmark, men det er meget tæt i tabellen, så jeg forventer en svær kamp,” lyder det fra Sonni Nattestad, der i forbindelse med sit skifte til FC Fredericia har slået sig ned i Herning.

FC Fredericia møder på søndag FC Helsingør på Monjasa Park, hvor Sonni Nattestad for år tilbage har optrådt for FC Midtjylland i en træningskamp mod FC Fredericia.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL