ØSommeren har taget en pause i Danmark, så titlen sommercup kunne sagtens være udskiftet med “Taulov Vindcup” i dag, hvor hold fra U9-U12 dystede i fodbold på TSIFs boldbaner ved Elbohallen. Klokken 8.00 var de frivillige i gang med at kridte banerne op, sætte flag i hjørnerne og gøre stævneteltkontoret klar til de mange gæster.

Til de første fremmødte var der gratis rundstykker med tandsmør og varm kaffe. Der var også sat en række borde-bænk-sæt op, som hurtigt samlede forældre, søskende og bedsteforældre.

Fra morgenstunden snak over bordene flød snakken om VM i Rusland, hvor landstræner Åge Hareides taktik og spillervalg blev gennemgået minutiøst med ønsket om ændringer på de offensive positioner.

Og så skulle der spilles fodbold på alle banerne. Over 20 hold dystede om at stå øverst på sejrsskamlen, når turneringen var spillet til ende. Fra sidelinjen blev der dirigeret og råbt, så man skulle tro, at det var Argentina og Kroatien, der var på banen. Fodbold betyder noget, også når U9 spiller på fem-mands-mål.

Forskellige sejrs- og scoringsritualer skabte både smil og klapsalver fra sidelinjen.

I stævnekontorteltet var der nu hjemmebagt chokoladekage med glasur, men også friske rød-grønne æbler – og til de kaffetørstige kaffe i store stålkander. På en sankthansaftensdag, hvor vinden viste sig fra sin stormfulde side af, var det et godt træk.

Legepladsens klatrestativ var populær blandt de yngre søskende og i de få pauser, der blev brugt armkræfter og teknik for at gennemføre legepladsens tekniske udfordringer.

I festivalstole, på tæpper og stående på græsset kunne man nyde de små poder fighte det bedste, de har lært. Efter fire timers stævne var vinderne af rækkerne fundet.

På højttalerne blev Danmarks officielle VM-slagsang af Thomas Helmig sammen med andre fodboldsange spillet på repeat samtidig med, at der blev grillet pølser og produceret franske hotdogs.

Til sidst var der præmieoverrækkelse efter dramatiske afgørelser, nogle på straffe andre med mål i de døende sekunder. Godt 13.00 kunne nerverne hvile efter et flot fodbold i Taulov.