Badesæsonen er i gang for alle de friske, og denne sæson har Fredericia endnu engang fået tildelt fire Blå Flag, som er det internationale kvalitetsstempel for badestrande. Foruden Østerstrand, så vejrer det Blå Flag ved strandene på Trelde Næs, Hyby Strand og Skærbæk Strandpark.

Nyt Naturcenter 
Det Blå Flag hejses på Østerstrand søndag d. 7.juni kl.10, hvorefter arrangementet fortsætter ved Naturcenter Østerstrand, ved det tidligere ishus for enden af Lundingsvej. Det nye naturcenter er blevet til i samarbejde med elever fra seminariet i Kolding. De har sammen med vores naturvejleder indrettet ishuset til et naturcenter.

Her vil der være aktiviteter omkring dyr og planter i Lillebælt, desuden deltager Lillebælt Fritidsfiskerforening, der viser hvad der er gået i garnet i bæltet.

Naturcenteret kan lånes af skoleklasser eller daginstitutioner, men holder også åbent ved særlige lejligheder. Man kan f.eks. fange krabber, stryge rejer, samle sten eller kigge i mikroskop. Når man vil kigge nærmere på fangede dyr, så er der indrettet et samlingspunkt i bygningen med træstubbe og store hvide bakker.

I løbet af sæsonen vil der være flere aktiviteter ved de Blå Flag strande. Hold øje med www.naturoplevelser.nu eller tjek opslagene ved stranden.