Tirsdag aften var partilederne samlet til forhandling om en mulig og delvis genåbning af Danmark, men da oppositionen fremlagde løsninger, der åbnede op for at åbne mere op, sluttede forhandlingerne.

Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen, Det Konservative Folkepartis leder, Søren Pape Poulsen og Venstres leder, Jakob Ellemann-Jensen oplyser, at de er blevet smidt ud fra forhandlingerne. Det sker i kølvandet på de sidste 24 timers debat, hvor de borgerlige har ytret ønske om en større og hurtigere genåbning, samt en konkret plan, der kan præsenteres for erhvervslivet.

Formand for SF, Pia Olsen Dyhr, har også været ved tasterne.

Stemningen er krigerisk på Christiansborg, og tavsheden eksplicit. I flere kredser afventer man en udmelding fra Regeringen på både genåbningen og den epidemilov, som Folketinget i dag har vedtaget i et bredt forlig. Forliget giver mere indflydelse til Folketinget, som den siddende sundhedsminister fremover skal henvende sig til for at få opbakning til eventuelle indgreb, men det var tavsheden fra den nuværende sundhedsminister Magnus Heunicke, der fik flere politiske kommentatorer op af stolen denne aften. Flere fandt det uhørt, at oppositionen nærmest debatterede med sig selv. Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og løsgængerne Lars Løkke Rasmussen, Jens Rohde, Susanne Zimmer og Sikandar Siddique stemte imod det endelige forslag.

Tidligere Statsminister Lars Løkke Rasmussen gik derfor til tasterne på de sociale medier denne aften, hvor han skrev:

Ikke alle er enige i kritikken af Regeringen. Ud over SFs Leder, Pia Olsen Dyhr, retter Enhedslisten også kritik af blå blok.

Efter et år med Corona er vi altså vidne til det første egentlige corona-showdown, hvor partierne ikke kan blive enige.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Somsak
Somsak
1 dag siden

Man kan , eller det er sikkert kun nogen af os, blive meget træt, når man ser den borgerlige sides konstante hysteriske krampetrækninger, minder mest om børn der ikke lige kan få hvad de peger på og så bryder hysterisk sammen … må erkende at jeg tidligere har sat mit kryds ved liste C og selvom Pape da er langt den mindst hysteriske i feltet, så finder mit kryds helt sikkert et andet sted hen næste gang. Jeg har nemlig ikke tiltro til at den side vil samfundet noget godt og det skinner helt fint igennem når man ser CEPOS på banen for nyligt med forslag om afskaffelse af rabatordninger til pensionister..åbenbart det der ligger dem mest på sinde…havde det været at nu må der stilles ressourcer til rådighed for at få efterforsket og dømt i de 70.000 årlige indberetninger om hvidvask, 4.400 indberetninger om snyd med Corona pakken eller om 500 indberetninger om mulig terrorstøtte … ja så havde det været væsentligt for samfundet, men jeg hører ingen “blå” partier kæmpe for det helhjertet, er det mon fordi svindlen oftest udgår fra CVR numre ??? Almindelige lønmodtagere kan nemlig ikke svindle med noget udover deres fradrag og det bliver som regel opdaget, vi skal betale gildet, det kommer vi altid til.