Lige før efterårsferien slutter, nemlig på søndag d. 20 oktober, er der igen 112-dag i Fredericia. I området omkring Urbania Street Food og J.B. Nielsens Plads kan du se alt fra politi til ambulance og brandbiler.

Kom og oplev brandbiler, ambulancer, politibiler og redningspersonalet – hverdagens helte, som er klar til at komme til hjælp. Arrangementet finder sted den sidste søndag i efterårsferien klokken 12-16 i området omkring J.B. Nielsens plads og Urbania Street Food 112-dag er gratis, og der er aktiviteter for både modige børn og voksne.

”Det er en dag hvor vi prøver at vise de forskellige dele af redningsbredskabet. Det vil sige, at der både er ambulancer, blandt andet den første el-ambulance. Brandvæsnet kommer og viser frem, Danmark Redder liv kommer. Politiet og Hjemmeværnet kommer også, så det er alle grene indenfor beredskabet”, fortæller Ambulanceredder Jonas Gommesen.

”Meningen er, at børn og voksne skal kunne se hvad der i en ambulance eller en brandbil – og hvis der er voksne der vil være deltidsbrandmand eller deltage i Danmark Redder Liv som hjerteløber”, fortsætter han.

”Nogle af bilerne dernede er på vagt, men der er altid noget dernede”, forklarer Jonas.

”Sidste år havde vi en meget større interesse end forventet. Det var et lille for sjov projekt, der udviklede sig til noget stort. Det vil vi nu prøve at gøre til et tilbagevendende arrangement, som vi vil lave hvert år i slutningen af efterårsferien”, fortsætter han.

”Placeringen og samarbejdet med Urbania Street Food giver gode betingelser for os til at parkere bilerne og at der er faciliteter til både mad og toiletter”, siger Jonas Gommesen.

Alle der kommer er frivillige, og det er noget af det fedeste. At man har kunnet lokke så mange af sine kollegaer ned for at gøre børnene glade ved at vise vores fag frem. Med ambulancen er børn tit bange for at komme ind i den, fordi den forbindes med noget skidt. Der hjælper en dag som dette med at vise, at det slet ikke er så farligt”, fortæller Jonas.

”Sidste år blev vi 2.500, og vi håber da at mange vil komme og bakke op igen”, slutter Jonas.

http://www.fredericiakfum.dk