Da Code of Care Fredericia torsdag aften blev skudt i gang, var det med en veloplagt og meget tilfreds Borgmester til stede. 74 nye jobs så dagens lys, og en hel række lokale virksomheder stod sammen om at tage mere socialt ansvar.

“Det er fantastisk, fordi der nu er 74 mennesker der for muligheden for at komme ind i et arbejdsfællesskab. De får muligheden for at skabe en dagligdag, nogen på et par timer, andre på fuld tid, får muligheden for at være en del af et fællesskab – og selvfølgelig også få en løn, der gør at de kan få et større økonomisk råderum i dagligdagen”, sagde Jacob Bjerregaard blandt andet til Fredericia AVISEN efter arrangementet.

Fredericia Byråd har, som et led i en mere erhvervsvenlig strategi på beskæftigelsesområdet, været meget åbne over for Code of Care og de tanker det har medført. Det er der flere årsager til, forklarer Bjerregaard.

“Vi prioriterer det først og fremmest, fordi vi har mange borgere i Fredericia, der ikke er en fuld og hel del af vores arbejdsmarked. Det er synd. Det er spild af talent og spil af menneskers muligheder for at skabe sig en god hverdag og et godt liv”, sagde Borgmesteren inden han fortsatte:

“Så er der også penge i det – og det er jeg selvfølgelig glad for som Borgmester. Hvis vi kan få vores kommunes økonomi gjort endnu bedre ved at flere får et job, og dermed ikke skal have en overførselsindkomst, men tværtimod bidrager med kommuneskat, så får vi råd og overskud til at investere i vores velfærd og udvikling af Fredericia”.

På aftenen var der mødt 85 lokale virksomheder op, hvilket gav et samlet deltagerantal på et par hundrede. Den store opbakning fra Fredericias erhvervsliv glæder Borgmesteren – også selvom han mener, at det i høj grad også er en pligt for virksomhederne.

“I Fredericia står vi sammen på tværs. Erhvervslivet er en del af det fællesskab. Jeg er glad, og vil gerne rose de virksomheder, der alle siger, at det handler om at tjene penge, men det handler også om at gøre en forskel ved at tage folk i arbejde”, forklarede Bjerregaard.

“Vi skal huske, at der er faktisk mangel på arbejdskraft nogle steder. Derfor er der brug for, at de ledige kommer ind og udfylder de jobs. Det er derfor også en god forretning for virksomhederne. Men nogle borgere vil også have brug for en ekstra hånd i ryggen, når de skal sluses ind på arbejdsmarkedet. Der er jeg glad for, at flere og flere virksomheder vil hjælpe”, fortsatte han.

“Men jeg synes også, at man kan forvente, at virksomhederne tager et socialt ansvar. Man får en hel masse, når man driver virksomhed i Danmark. Man får uddannet personale, man får rigtig gode vilkår. Så jeg har en forventning om, at man tager noget ansvar. Det gør man i Fredericia, og det vil jeg gerne rose vores virksomheder for”, lød det til slut fra Borgmester Jacob Bjerregaard.

http://www.enggaard.dk/

Skriv et svar