Da Statsminister Mette Frederiksen tidligere mandag aften afholdt pressemøde var det med blandede beskeder. Åbningen af vuggestuer og skoler betyder en del arbejde for kommunerne henover påsken – og den yderligere nedlukning af blandt andet festivaler har slukket drømme hos mange. Men hvordan vil Fredericia Kommune gribe den delvise genåbning an? Det sætter Borgmesteren her ord på.

Det bliver nogle meget travle dage for Borgmester Jacob Bjerregaard og kommunens folk. Fra på onsdag skal byens skoler åbne for 0.-5. Klasse, ligesom både vuggestuer og daginsitutioner skalk åbne. 

Hvad tænker du om udmeldingen? Hvordan griber man det an i Fredericia?

“Jeg tænker at det er godt. Vi mødes i morgen formiddag både i krisestaben, men i morgen også med særligt henblik på skoler og daginstitutioner. Vi kommer til at have skolelederne med på teams, hvor vi kommer til at drøfte hvad planen skal være for hvordan vi kan åbne på forsvarlig vis”, svarer Borgmesteren, der af gode grunde ikke har nået at få inddraget dem endnu – for han vidste ligeså lidt som resten af Danmark før ordene kom ud af munden på Mette Frederiksen.

I Fredericia har man en struktur hvor alle 0.-6.-klasser er samlet på få skoler. Dermed er der kun 6. Årgangs lokaler tomme til brug på matriklerne. Hvordan vil man sikre at der er plads nok mellem børnene?

“Det er et meget relevant spørgsmål. Vi kommer til at se på kapaciteten derude. Ligesom vi i nødpasningen har vi brugt en række kapaciteter for at sikre afstand mellem børnene. Det vil vi også gøre nu. Vi skal se på alle skolematrikler og daginstitutionsmatrikler – men det kan også være vi skal kigge på andre matrikler. Men det skal vi drøfte med hinanden. Vi skal være kreative og se hvordan vi kan sikre rammer og fysiske kapaciteter, så vi kan holde afstand mellem børnene”, lyder svaret fra Jacob Bjerregaard.

Har du som Borgmester fået noget mere information omkring godkendelsen af sundhedsmyndighederne, som Statsministeren talte om?

“Nej, det har jeg ikke. Jeg er helt overbevist om, at vi får mere information i løbet af i morgen som vi kan forholde os til. En ting er pressemødet, noget andet er de andre detaljer der er for os i kommunen. Vi har meget dygtige sundhedspersoner i Fredericia, som vi også kommer til at arbejde tæt med i den kommende tid. Vi kommer også til at se på grundig rengøring. Der er mange ting”, svarer han.

Mange lærere er allerede nu ude på sociale medier med en frygt for hvad der skal ske. De kommer jo ud til 20-28 elever allerede fra på onsdag. Hvad tænker du om den frygt medarbejderne har?

“Jeg forstår alle medarbejderes tanker omkring denne situation. Sådan har vi det alle sammen. Det er naturligt, for vi er i en situation vi ikke har været i før. Vi har også mange medarbejdere der har arbejdet de sidste uger med at holde hjulene igang. Vi tager alle de hensyn vi kan – og det vil vi fortsætte med. Det er vigtigt”, lyder det fra Bjerregaard.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer