Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard har siden begyndelsen af coronakrisen fulgt tæt med i udviklingen, og han advarer nu borgerne mod at sænke paraderne og tage for let på situationen.

Efter den første bølge kom under kontrol i løbet af marts og april måned 2020 har der i løbet af sommeren været en tendens til at folk er begyndt at se mere afslappet på forholdsreglerne. Det vil Bjerregaard godt advare imod, så man kan undgå at skulle igennem endnu en nedlukning:

“Det kan godt være at folk synes, det hele ser bedre ud. Men kendsgerningen er at vi kan se, at der er tale om en farlig og meget smitsom virus, hvor mange også får senskader de slås med efter at infektionen er ovre. Derfor kan vi som samfund ikke tillade os at tage for let på det”, understreger Jacob Bjerregaard.

Han synes at fredericianerne har været gode til at udvise samfundssind, men at det i sommeren og varmen måske er gledet nogle af hånden, at coronavirus findes og er en reel trussel mod befolkningen, de svageste og sundhedsvæsenet. Derfor opfordrer han til at man atter begynder at skærpe sin opmærksomhed på at holde afstand, undgå unødvendige forsamlinger og sørge for at tage de forholdsregler man nu ellers kan tage.

“Vi har besluttet at nedsætte en task force her i Fredericia, der skal holde øje med coronavirus og udtænke koncepter for vores håndtering og procedurer. Jeg synes det handler om at være meget forebyggende, og derfor kan jeg også kun tilslutte mig og rose den måde som Fredericia Gymnasium eksempelvis har håndteret de konkrete tilfælde i forrige uge og denne uge”, uddyber han.

Fredericia Gymnasium (Foto: Fredericia AVISEN)

Fredericia Gymnasium og rektor Poul Erik Madsen valgte at hjemsende en klasse i sidste uge og en mere i denne uge, da der i familien til elever var konstateret smittede med coronavirus. Samtidig testes eleverne i klassen og der indføres virtuel undervisning. En sådan proaktiv indsats bakker borgmester Jacob Bjerregaard fuldstændig op om:

“Hvis vi går meget konkret og hurtigt til værks, kan vi forhindre coronavirusset i at sprede sig ukontrollerbart, og det er lige præcis den model, vi vil forsøge at få til at fungere i Fredericia”.

Bjerregaard roser også plejepersonalet på de lokale plejehjem og i hjemmeplejen, der har formået at holde smitten væk fra de ældre. En del har selv taget initiativ til at blive testet, før de mødte på arbejde, af hensyn til de ældre, og lederne rundt omkring i plejen har også implementeret rutiner til at forebygge og forhindre smitte.

“Men vi kommer også til at kigge på nye tiltag i den forbindelse, så man fortsat kan besøge sine ældre medborgere, når sommeren nu er forbi. Konkret overvejer vi løsninger med pavillioner udenfor”, siger borgmesteren. I byrådet er der tilslutning til den konkrete handlingsplan, hvor man fortsat vil intensivere indsatsen, tilpasse sig og nytænke undervejs:

“Sagen er jo den, at ingen ved hvor længe det her varer. Vi vil rigtig gerne undgå nedlukninger, så det kræver at borgerne viser samfundssind og at vi også bruger de mange dygtige medarbejdere i kommunen rigtigt. Dem vil jeg meget gerne rose stort, for medarbejderne i Fredericia Kommune har trukket et stort læs og gjort et kæmpe arbejde under hele forløbet”, slutter Bjerregaard.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
2 måneder siden

nej