Borgmester Jacob Bjerregaard følger situationen omkring smittespredningen af coronavirus med stor opmærksomhed, specielt fordi det nu handler om at undgå, at vi får så mange smittede at sundhedssystemet og plejen af de svageste bukker under.

“Eksemplerne fra Italien er skræmmende, men vi prøver at lære noget af det”, udtaler borgmesteren til Fredericia AVISEN. I aften vil han og byrådet drøfte spørgsmålet og få en orientering fra forvaltningen, så den lokale indsats bliver så optimal som mulig:

“Vi skal passe på vores ældre, svage og syge medborgere. Det betyder også at vi skal have et helt særligt fokus på området, så vi ikke risikerer at coronavirusset kommer ind på plejehjem og ud til de ældre eller syge medborgere i risikozonen”.

Først imorgen kan de lokale myndigheder fortælle mere om hvilke tiltag der kommer på tale, men allerede nu opfordrer Jacob Bjerregaard alle til at tage forholdsregler og bruge sund fornuft.

“Vi skal sørge for at holde vores sundhedspersonale corona-frie. Vores ledere og medarbejdere i kommunen er opmærksomme på det her problem. Alle bør følge med i sundhedsmyndighedernes udmeldninger og sørge for at gøre deres bedste for at undgå at sprede smitten. Vi skal holde mere afstand, undgå kys, kram og håndtryk, samt sørge for at vaske hænder ofte og grundigt”, siger Bjerregaard.

Er vi forberedte?

“Vi er så forberedte, som man kan være, når en ny situation som den her opstår. Det er et ukendt fænomen vi står overfor. Det kan komme til at betyde nye tiltag og nye restriktioner. Nogle synes måske det er drastiske skridt, men vi er nødt til at sørge for at vi ikke løber ind i kapacitetsproblemer. Jeg kan ikke understrege nok, at vi skal passe på de svageste borgere”.

Der er stor nervøsitet hos mange borgere. Hvad tænker du de skal gøre?

“Det har jeg stor forståelse for. Når vi ser udviklingen i resten af Europa, og lige nu tilstandene i Italien, så kan man godt blive bekymret. Men vi skal holde sammen nu. Alle arbejder på højtryk for at håndtere krisen, og befolkningen bør følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vi har et forspring her i Danmark, hvor vi kan se på erfaringerne andre steder fra”.

Hvad med skoler, institutioner og andre store arbejdspladser? Skal de lukke ned?

“Det er igen noget, der vurderes løbende. Nu så vi i aftes et gymnaisum i København, hvor der var kommet coronavirus hos nogle elever, og sker det også her, så handles der også. Jeg står helt bag ved regeringens beslutning fra i fredags om at fraråde arrangementer med mere end 1000 mennesker. Og der vil nok også komme yderligere tiltag, hvis situationen ændrer sig. Men vi må holde fast i, at der løbende justeres på tingene, fordi vi altså er i ukendt territorie”.

Hvad tror du eftervirkningerne af det her bliver? Allerede nu er der tegn på at folk ikke går ud, halvtomme cafeer og arrangementer?

“Der er ingen tvivl om at samfundet får en efterregning for det her. Erhvervslivet vil kunne mærke det. Men vi må håndtere en ting af gangen. Lige nu handler det om at stoppe smittespredningen, sørge for at kurven flader ud og undgå kapacitetsproblemer, og så kommer vi senere til at se på løsninger til erhvervslivet”.

Bjerregaard appellerer til alle om at skabe en fælles tilgang til problemet, og få gjort alt for at beskytte de ældre og svage medborgere. Han er sammen med forvaltningen lige nu i gang med at få klarhed over konkrete tiltag, og håber der er forståelse for processen:

“Der er ingen, der har en færdig løsning på det her. Vi har ikke før stået med en situation som den her, men der arbejdes intenst på at håndtere situationen”, slutter Jacob Bjerregaard.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer