Lørdag valgte Økonomiudvalget under Fredericia Byråd at åbne muligheden for, at kommunens leverandører kan få fremrykket deres betalinger. Det betyder likviditet til forretningerne her og nu – og det betyder forhåbentlig blødere konsekvenser af Coronakrisen. Men det er ikke kun kommunens leverandører, der har brug for hjælp, slår Borgmester Jacob Bjerregaard fast.

“Hjælp på vej til kommunens leverandører” kunne man søndag eftermiddag læse på Fredericia AVISEN. Den artikel kom på baggrund af føromtalte beslutning i Økonomiudvalget, hvor kommunens leverandører kan søge om fremrykkede betalinger. I en tid med Coronakrise er det et redskab fra kommunens side til at holde hånden under de virksomheder, som kommunen direkte har mulighed for at hjælpe.

Direktør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer, glædede sig også over beslutningen. ”Jeg er rigtig glad for, at Fredericia kommune tilbyder denne ordning. Vi skal i den kommende tid alle sammen gøre alt, hvad vi kan for at støtte op om Fredericias erhvervsliv og detailhandel, ” siger Kristian Bendix Drejer, direktør i Business Fredericia.

Brug byens butikker før de lukker

Overalt på Facebook ser vi også i disse dage opfodringer til at købe gavekort til oplevelser i det lokale teater, hos caféer og andre der var lukket. Fredericia AVISENs Chefredaktør, Andreas Dyhrberg Andreassen, skrev en leder om vigtigheden i at hjælpe byens butikker, der i værste fald må dreje nøglen om. Det er et budskab som Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, bakker op omkring.

“I går aftes havde vi møde med økonomiudvlaget og byrådet over telefon. I de kommende dage vil jeg indkalde partierne til drøftelser for hvordan vi kan lave midlertidige hjælpepakker”, fortæller Borgmesteren.

“Vi står i en krise som Danmark og Fredericia aldrig har været i før. Vi skal holde hånden under så meget af vores samfund som muligt, så vi kommer ud på den anden side. Vi skal fortsat have en levende midtby – og de trængte brancher skal bruge hjælp”, fortsætter han.

“Det er ikke en normalt opgave for et byråd, men vi er i en krisesituation. Det vil jeg drøfte med partierne over de kommende dage. Vi har allerede taget første skridt i går ved at fremrykke betalinger for leverandører – og det er mange lokale virksomheder der får likviditet før de eller ville. Hvordan vi kan gøre herfra vil jeg ikke komme nærmere ind på, før jeg har drøftet det med byrådets partier”, lyder det afslutningsvist fra Borgmester Jacob Bjerregaard.

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
7 måneder siden

Se nu at få de betalinger til kommunens leverandører betalt straks, og også regninger der kommer efterfølgende få dem betalt straks.
Det kan ikke være meningen at de leverandører kommunen har skal hen og søge først.
Hvad er det for noget papirnusseri.??
Andre kommuner har allerede betalt regninger på baggrund af de regninger der ligger og der skal ikke søges først.

Hans Thomassen
Hans Thomassen
7 måneder siden

Kom nu ind i kampen Fredericia Kommune og få de regninger betalt.
Hvorfor skal de søge.
Har de og i ikke nok at lave i forvejen.
Dette giver kun forsinkelse og er rent papirnusseri.