Danske Bank har været meget omdiskuteret i den kæmpe store hvidvasksag, de har hængende over hovedet. Fredericia Kommune har Danske Bank som bankforbindelse – men den tid kan snart være ovre, fortæller Jacob Bjerregaard i et interview til Fredericia AVISEN.

Når en kommune skal vælge bank, er der en række juridiske aspekter at tage hensyn til. Dette gør sig selvsagt også gældende i Fredericia, men Borgmester Jacob Bjerregaard åbner for diskussionen om kommunens fremtidige bankudbud.

Fredericia Kommune og Danske Bank har en aftale der løber til marts 2020, og med en opsigelsesvarsel på 9 måneder er denne dato næsten nået alligevel. Men aftalen bliver ikke forlænget, fortæller Jacob Bjerregaard til Fredericia AVISEN.

“I økonomiudvalget er vi enige om, at vi sætter os ned i 2019 og diskuterer retningslinjer for det næste udbud. Vi forlænger ikke den eksisterende aftale”, lyder det fra Borgmesteren.

“I det nye udbud skal vi selvfølgelig kigge på pris og kvalitet, men vi skal også diskutere hvilke etiske retningslinjer der skal være for Fredericia Kommunes kommende bankforbindelse. Men inden vi kan det, så er der en række spørgsmål der skal besvares – og så kan kun tiden vise hvor mange banker der har problematiske sager hængende over hovedet”, fortsætter han.

“Men alle de spørgsmål skulle vi gerne have svar på i 2019, så vi er klar til at lave et nyt udbud for Fredericia Kommune. Vi vil drøfte det en hel del gange over det kommende år, så vi er sikre på at vælge den helt rigtige bankforbindelse for Fredericia”, slutter Jacob Bjerregaard.

skal køre indtil 6.december
Annonce